Industry Wire

Geplaatst door Testbirds

Testing 4.0: Crowdtestspecialist Testbirds integreert cloudservices in portfolio

München/Amsterdam, 22 februari 2016 – IT-serviceprovider Testbirds, tot dusverre bekend van crowdsource-gebaseerde software testing, herprofileert zijn productportfolio. In de afgelopen twee jaar heeft Testbirds, naast het doorontwikkelen van de bestaande crowdtestdiensten, gewerkt aan de ontwikkeling van cloud-gebaseerde testoplossingen. Met de lancering van het nieuwe productportfolio, dat alle testoplossingen in één platform integreert, wil de serviceprovider een voortrekkersrol nemen in het brengen van innovaties naar de wereld van software testing. Testbirds heeft venture capitalists EXTOREL, b-to-v en Seventure Partners bereid gevonden om twee miljoen euro te investeren om de strategische herprofilering te ondersteunen en internationaal uit te breiden.

Ongeveer vier jaar na de oprichting bereikt Testbirds een nieuwe mijlpaal. Met meer dan 100.000 geregistreerde crowdtesters in 180 landen, vervult het van oorsprong Duitse bedrijf een leidende positie in crowdtesting – het testen van apps, websites en software bij de eindgebruiker. Meer dan 500 bedrijven, uiteenlopend van Audi en Allianz tot en met ANWB en Western Union, werkten al samen met de IT-serviceprovider om de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten van hun software te verbeteren. Daarnaast heeft Testbirds cloud-gebaseerde testoplossingen ontwikkeld, zoals TestChameleon™: een software-as-a-service-toepassing waarmee handmatig of geautomatiseerde tests uitgevoerd worden op virtual machines. Ook BirdFlight™, een gratis tool voor de distributie van beta apps, maakt deel uit van de aangeboden cloudoplossingen. Al de testservices van Testbirds komen nu samen in een uniform platform, dat als slogan draagt: “Testing 4.0 – The Next Generation of Quality. Powered by Crowd and Cloud Technologies”. Deze strategische koerswijziging stelt klanten in staat om eenvoudig toegang te krijgen tot alle testmogelijkheden van Testbirds en te profiteren van de synergie van uiteenlopende testmethoden.

“Testbirds staat voor innovatie. Ons doel is om onze klanten te voorzien van op maat gemaakte oplossingen, die hen helpen om uitdagingen in moderne softwareontwikkeling efficiënt en flexibel te tackelen. We hebben in de afgelopen twee jaar continu ons portfolio uitgebreid en doorontwikkeld. Nu we deze verschillende testmethoden uniform samenbrengen, hebben we de stap gezet om samen met onze klanten de kwaliteit van software naar het hoogste niveau te tillen.”, legt Georg Hansbauer uit, mede-oprichter en managing director bij Testbirds. Philipp Benkler, tevens oprichter en managing director, voegt toe: “Het is onze visie om als bedrijf wereldwijd leider te zijn in innovatieve testoplossingen. Ons portfolio bestaande uit crowd en cloud is uniek, en met Testing 4.0 bieden we volledig nieuwe mogelijkheden aan op het gebied van software testing. Hierin ondervinden we niet alleen steun van onze investeerders EXTOREL, b-to-v en Seventure, maar ook van onze bestaande klanten. We zijn dankbaar en trots dat zij samen met ons de uitdagingen van de digitale toekomst tegemoet gaan en nodigen iedereen van harte uit om hetzelfde te doen. Samen naar de best mogelijke softwaretoepassingen.”

Dankzij de integratie van verschillende testtechnologieën en -services, hebben Testbirds-klanten nu niet alleen toegang tot een internationale crowd van testers met meer dan 250.000 devices, maar ook tot een onbeperkte hoeveelheid virtuele testomgevingen. Zo kunnen ze bugs – gevonden  door crowdtesters – hertesten op virtual machines of gecertificeerde testers uit de crowd inzetten voor het creëren van automated en manual testcases. Al met al, een compleet testportfolio, gericht op de toekomst.

 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht