Industry Wire

Geplaatst door TIER Mobility

TIER vanaf nu te vinden in de 9292-app

– In de 9292-app zijn vanaf nu TIER e-bikes en e-scooters te vinden
– Kies in de 9292-app voor de optie elektrische (huur)fiets of huurscooter als eind van de reis

25 mei 2022 – TIER Mobility, marktleider op het gebied van gedeelde micromobiliteit, is nu te vinden in één van de meest gebruikte openbaar vervoer apps van Nederland: 9292. TIER is actief in Almere, Amersfoort, Utrecht en Eindhoven. Reizigers in en naar deze steden vinden nu gemakkelijk een TIER e-bike of e-scooter om de last mile van het openbaar vervoer te overbruggen.

TIER en 9292 bundelen hun krachten: gedeelde micromobiliteit en het openbaar vervoer sluiten nu naadloos op elkaar aan

TIER wil mobiliteit voorgoed veranderen en gelooft sterk in het potentieel van Mobility as a Service (MaaS) om de afhankelijkheid van privéauto’s te verminderen. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat duurzame, multimodale mobiliteitsoplossingen toegankelijk zijn voor iedereen. Om dat te bereiken gelooft TIER in samenwerking met MaaS-aanbieders in de publieke en private sector. De integratie van TIER in 9292 is daar een uitstekend voorbeeld van. Op dit moment is TIER de meest geïntegreerde aanbieder in de sector.

Jesper Vis, General Manager Benelux van TIER: “Ik ben trots op de samenwerking met 9292. De integratie van TIER in de 9292 reisplanner maakt het kiezen voor deelvervoer eenvoudiger én toegankelijker. Met het oog op de mobiliteitsmix van de toekomst is de integratie een enorme stap voorwaarts. Ik verwacht dat de integratie van TIER in de 9292 reisplanner bijdraagt aan minder gebruik van privéauto’s in de binnenstad omdat een waardig alternatief op een centrale plek – de 9292 reisplanner – wordt geboden.”

Joost Mortier, Algemeen Directeur van 9292: “Wij zijn als 9292 erg blij met de samenwerking met TIER, een verrijking in onze app. De combinatie fiets, scooter en openbaar vervoer komt steeds vaker voor en met de toevoeging van het deelvervoer van TIER voldoen we aan de behoefte van de reiziger.”

Hoe gebruik je een TIER deelfiets of deelscooter vanuit de 9292-app?

In de 9292-app geef je aan wat het begin- en eindpunt is van jouw reis. Vervolgens geef je ook aan hoe je jouw reis wilt starten en eindigen. Kies bij het eindigen voor de optie elektrische (huur)fiets of huurscooter en plan vervolgens je reis. Onder de optie elektrische (huur)fiets of huurscooter vind je nu verschillende plekken waar TIER voertuigen staan bij jou in de buurt. Als je bij de verhuurlocatie bent aangekomen open je de TIER-app en kun je een rit starten.

Een TIER deelfiets of deelscooter vinden in de 9292-app is op dit moment mogelijk in Utrecht, Eindhoven en Amersfoort. Zeer binnenkort is deze functionaliteit ook in Almere beschikbaar. Op termijn is het ook mogelijk om het begin van je reis met deelvervoer te starten en kun je de voertuigen van TIER in de 9292 reisplanner reserveren en betalen. Hierdoor hoef je de 9292-app niet meer te verlaten.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht