Industry Wire

Geplaatst door ABCommunication

Toonaangevende Europese PR-bureaus verenigen zich in PR:E, een innovatief netwerk dat advies biedt aan klanten en merken in de popcultuur

PR:E is een gloednieuw netwerk van award-winnende PR-bureaus uit België/Benelux (ABCommunication), Frankrijk (Cartel), Duitsland (Kruger Media), Italië (Goigest), Scandinavië (PR Nordic), Spanje (Blanchón) en het Verenigd Koninkrijk (DawBell).

De lancering van het netwerk combineert expertise op het gebied van muziek, gaming, technologie, sport, mode, entertainment en lifestyle en biedt klanten een reeks op maat gemaakte Europese PR-diensten.

Zeven onafhankelijke toonaangevende PR-bureaus uit heel Europa bundelen hun krachten om PR:E op te richten – het eerste verenigde PR-netwerk voor popcultuur dat op het hele continent actief is.

PR:E, of Public Relations Europe, is een innovatief netwerk van gerenommeerde bureaus die actief zijn in kerngebieden waaronder België/Benelux (ABCommunication), Frankrijk (Cartel), Duitsland (Kruger Media), Italië (Goigest), Scandinavië (PR Nordic), Spanje (Blanchón), en het Verenigd Koninkrijk (DawBell). Ze zijn gespecialiseerd in het verbinden van klanten in de muziek, gaming, technologie, sport, mode, entertainment en lifestyle met pop culture.

Het gezamenlijke netwerk, ontstaan uit gesprekken tijdens de pandemie, werd opgericht door de zeven bureaus om hun middelen, verschillende werkmethoden en best practices te delen tijdens een ongekende periode. PR:E is sindsdien uitgegroeid tot een internationale PR- en communicatiedienstverlener voor wereldwijde klanten, die een opwindende kans biedt om hun bereik, zichtbaarheid, reputatie en betrokkenheid in heel Europa uit te breiden. Via PR:E krijgen internationale klanten die hun aanwezigheid in Europa willen versterken onmiddellijk toegang tot de zeven EU-kerngebieden en tot markten in de rest van Europa via de uitgebreide relaties van de aangesloten bureaus.

Met samenwerking en het delen van kennis als uitgangspunt is het netwerk zo opgezet dat het wendbaar is en zich kan aanpassen aan het snel veranderende PR-landschap.

Klanten krijgen toegang tot een uitgebreid aanbod van moderne PR-diensten, waaronder mediarelaties, contentproductie, merkmanagement, evenementenplanning, bedrijfscommunicatie en meer. Het PR:E netwerk is erop gefocust om nieuwe wegen in te slaan en de grenzen te verleggen binnen de popcultuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve PR, zoals creatormarketing en nieuwe digitale strategieën naast meer traditionele methoden – om klanten te helpen hun verhaal op de meest effectieve en impactvolle manier te vertellen.

Pop culture merken zullen ook profiteren van strategische mogelijkheden voor campagneplanning op maat, waarbij ze worden geïnspireerd door de creatieve en uiteenlopende ideeën van de zeven bureaus – allemaal voorlopers in hun regio om het merkimago van klanten te verbeteren op het gebied van muziek, gaming, technologie, sport, mode, entertainment en lifestyle.

ABCommunication is een Belgisch creatief PR-bureau gespecialiseerd in mediarelaties, influencer marketing en content creatie. Binnen het netwerk is het actief als partner voor de Benelux. In de 32 jaar van zijn bestaan heeft ABCommunication altijd een pioniersrol gespeeld en een mooi palmares opgebouwd van effectieve en baanbrekende PR-activaties voor internationale merken. Het bureau is voornamelijk actief in de entertainment-, tech- en lifestyle-industrie en gaat voor een creatieve en conceptuele PR-aanpak die waarde toevoegt. ABCommunication wil de PR-aanpak van bedrijven ‘toekomstproof’ maken door hen te helpen bij het inspireren van moeilijk bereikbare doelgroepen die vandaag de dag weinig traditionele media consumeren.

Wim Coeckelbergh, directeur bij ABCommunication: “Eén van onze sterke punten is het vertalen van de internationale PR-strategie van klanten naar een sterke lokale touch die aansluit bij hun community. Het PR:E netwerk speelt in op een snel evoluerend PR-landschap waarin de Europese PR-aanpak enerzijds schaalvoordelen en tijdsbesparing biedt en anderzijds meer wendbaar is en beter inspeelt op lokale behoeften. Het geeft ons ook de mogelijkheid om diensten aan te bieden aan klanten in andere landen in samenwerking met sterke partnerbureaus die hetzelfde profiel hebben.”

Samen hebben de leden veel ervaring in het werken met internationale klanten. Door deze nieuwe benadering van PR zal het netwerk ook elk bureau ten goede komen door het delen van ideeën en kennis.

Bezoek de PR:E website voor meer informatie en de aangesloten bureaus of volg PR:E op LinkedIn en Instagram.

Over ABCommunication

ABCommunication is een creatief PR-bureau dat gespecialiseerd is mediarelaties, influencer marketing en content creatie. Het bureau zet in op nieuwe methodes zoals conceptuele PR en beleefevents om moeilijk bereikbare doelgroepen te entertainen en te inspireren met sterke verhalen van klanten.

www.abcommunication.be

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht