Industry Wire

Geplaatst door Trinicom

Trinicom introduceert Nina aan Neckermann.nl

Thomas Cook Nederland is één van de grootste reisorganisaties in Nederland. Tot de organisatie behoren de reisorganisaties Neckermann en Vrij Uit en reisbureauketen Thomas Cook Travel Shops. Jaarlijks verzorgt Thomas Cook Nederland voor ruim 1,3 miljoen Nederlanders de vakantie. Om al deze klanten een optimale ondersteuning te bieden tijdens het boekingsproces, heeft Trinicom ‘Nina’ bij Neckermann.nl geïmplementeerd.

De medewerkers van Thomas Cook merkten dat sommige bezoekers op de website afhaken bij het boekingsproces – wellicht omdat zij het toch teveel moeite vinden om te bellen of te e-mailen. Om dit te voorkomen zet Thomas Cook Nina in. “Het grote voordeel dat Nina biedt is dat de klant op een snelle, persoonlijke manier met ons in contact komt. Een ander pluspunt is de mogelijkheid om tijdens een chatgesprek, in hetzelfde systeem, ook de binnenkomende e-mails af te handelen. Bovendien beschikt deze chatmodule over dezelfde look and feel als de andere Trinicom T5 modules waarmee wij werken. Dat maakt dat deze nieuwe oplossing zeer goed binnen ons systeem past”, stelt Mireille Bakker, Supervisior Customer Contact Center. “Momenteel draait de pilot, die drie maanden in beslag neemt. Als na deze periode blijkt dat de inzet van chat als extra klantcontactkanaal een succes is, rollen wij deze module uit binnen de totale Neckermann-site en bieden we het ook aan op de websites van Vrij Uit en Thomas Cook.”

Thomas Cook Nederland maakt al vier jaar gebruik van de Trinicom T5 E-mailmanagement en de T5 Brief, Fax en Baliecontact modules. “We hebben destijds voor Trinicom gekozen, omdat de T5 modules erg gebruiksvriendelijk zijn, over een goede prijs/kwaliteit verhouding beschikken en het standaardpakket kan worden uitgebreid”, aldus Sandra de Potter, Head of Customer Operations bij Thomas Cook. “We nemen nu via de computer de telefoon op en zijn er geen handelingen met het telefoontoestel meer nodig. Dit geldt ook voor de T5 E-mail response module; je zit direct in het juiste contactscherm. Door deze koppeling hebben wij een goede inzage in de gespreksonderwerpen tussen agent en klant. We kunnen precies zien welk percentage klanten over welk onderwerp belt.”

Dat de samenwerking tussen Trinicom en Thomas Cook zijn vruchten afwerpt, blijkt ook uit de verbeterde resultaten sinds de implementatie van Trinicom. Zo is het aantal call drivers per skill beter inzichtelijk. Bovendien is de e-mailproductiviteit gestegen met 25 procent en bedraagt het percentage e-mail dat binnen één dag wordt beantwoord meer dan 95 procent.

Wilco Rietberg, directeur van Trinicom: “Kijkend naar deze resultaten, kunnen we concluderen dat onze oplossingen zeer effectief zijn. Zoals bekend, wordt klanttevredenheid direct beïnvloed door klantenservice. Wanneer een klantcontact snel en efficiënt wordt afgehandeld, verhoogt dit de klanttevredenheid. Nina zorgt voor persoonlijk contact, zodat de klant zo snel mogelijk te woord wordt gestaan. Dit persoonlijke contact biedt vertrouwen en dat zorgt weer voor hogere klanttevredenheid.”

Trinicom, Lathmerweg 5, 7384 AD Wilp, Tel: 0571- 26 82 60 – E-mail: marketing@trinicom.nl, Website: www.trinicom.nl

Over Trinicom
Trinicom is een Nederlandse onderneming, gevestigd in Kasteel “De Lathmer” in Wilp, en specialist op het gebied van web selfservice, e-mail response management, live chat, call management en brief, fax en baliecontact. Trinicom richt zich primair op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van haar kernproduct: Trinicom 5 (T5™). Deze op internettechnologie gebaseerde standaardapplicatie is geheel in te richten op het klantcontactproces van een organisatie, en zorgt ervoor dat de belangrijkste klantcontacten snel en uniform kunnen worden afgehandeld vanuit één centrale T5 Web selfservice. Tevens adviseert Trinicom klanten bij het optimaal inrichten van een multi-channel contactcenter, waarbij de nadruk ligt op het verbeteren van de serviceverlening via internet, e-mail, live chat en telefoon en het verlagen van de servicekosten. Trinicom is de enige Nederlandse softwareproducent van geïntegreerde Customer Interaction Management software en mag toonaangevende organisaties in binnen- en buitenland tot zijn klantenkring rekenen, waaronder Agis Zorgverzekeringen, Albert Heijn, Albumprinter, Arke, Cendris, Cheaptickets.nl, De Kindertelefoon, Rabobank, Telfort, Univé, Universiteit Utrecht en Vrij Uit. Voor meer informatie zie: www.trinicom.nl.

Voor redactionele informatie en illustratiemateriaal:
Influx PR, Marleen Lassche/ Hilde Mussche, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 – 366 30 34, fax: 055 – 360 26 61, e-mail: trinicom@influx-pr.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht