Industry Wire

Geplaatst door Dassault Systèmes

Valeo versnelt samen met Dassault Systèmes digitalisering R&D

Valeo, een wereldwijd actieve fabrikant van producten en technologieën voor mobiliteit, breidt zijn samenwerking met Dassault Systèmes verder uit. Het bedrijf gaat gebruikmaken van de Global Modular Platform– en Smart, Safe & Connected-brancheoplossingen van Dassault Systèmes. Deze oplossingen zijn gebaseerd op het 3DEXPERIENCE-platform. Hiermee wil Valeo de digitale transformatie van zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten drastisch versnellen.

Valeo implementeert het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes voor meer dan 15.000 gebruikers. Hiermee wil men de groeiende complexiteit van producten beheren en bovendien een bijdrage leveren aan Valeo’s geavanceerde aanbod op het gebied van software- en hardware-oplossingen voor elektrificatie, innovatieve rijhulpsystemen en verlichting.

Met het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes profiteren meerdere activiteiten binnen Valeo van bestaande legacy-data om innovatie te stimuleren. Ook kunnen straks weloverwogen beslissingen worden genomen door gebruik te maken van data. Het 3DEXPERIENCE-platform zorgt ervoor dat deze data altijd beschikbaar en up-to-date zijn.

Digitale continuïteit

“Bij Valeo zijn we er trots op dat we de belangrijkste innovatiepartner van onze klanten zijn. Onze meer dan 20.000 engineers ontwikkelen innovatieve oplossingen die hardware en software combineren en AI toepassen om de mobiliteit van morgen veiliger en duurzamer te maken. Dankzij ons partnership met Dassault Systèmes hebben onze teams efficiënte technologie en oplossingen tot hun beschikking die digitale continuïteit mogelijk maken ter ondersteuning van onze R&D-activiteiten”, zegt Christophe Périllat, Chief Executive Officer van Valeo.

“De automobielindustrie is zeer competitief. Bedrijven streven er voortdurend naar om te verduurzamen en ervaringen te genereren waar consumenten van houden. We tillen onze al langer bestaande samenwerking met Valeo nu naar een hoger niveau om innovatie te bevorderen en de transformatie van Valeo naar een techbedrijf voor de automobielindustrie verder te ondersteunen”, aldus Pascal Daloz, CEO van Dassault Systèmes. “Het creëren van nieuwe mobiliteitstoepassingen en -ervaringen vereist bewezen kennis en vaardigheden voor styling, elektrificatie en software-defined voertuigen. Ons 3DEXPERIENCE-platform is hierbij de onderscheidende factor. Het benut de kracht van generatieve AI om wetenschappelijke kennis en modellen te koppelen aan de praktijk, gedurende de volledige levenscyclus van het voertuig.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht