Industry Wire

Geplaatst door Wild Code School

Wild Code School Amsterdam officieel van start

Amsterdam, 28 januari 2020 – Wild Code School Amsterdam is met een eerste lichting met maar liefst zeven nationaliteiten officieel van start gegaan. De campus van Wild Code School in Amsterdam zit in een oud schoolgebouw aan de Pieter de Hoochstraat 80. Tijdens het fulltime traject van vijf maanden worden de studenten van het eerste programma opgeleid tot webdeveloper.

Techonderwijs in Europa
Met 24 campussen in 11 landen is de Franse scaleup in vijf jaar uitgegroeid tot Europese marktleider in techonderwijs met opleidingen voor web development en data analisten. Amsterdam is een eerste stap in de Nederlandse markt waar het tekort aan developers de grootste is van heel Europa. Wild Code School werkt zodoende ook nauw samen met bedrijven voor praktijkopdrachten, guest lectures en hackathons.

De eerste groep studenten bestaat voor een groot deel uit vrouwen, met dank aan de Wild Code School’s scholarships voor Women in Tech. Van de 35 scholarships voor vrouwen die werden aangeboden aan de campussen in Europa kwamen er vijf plekken vrij aan de campus in Amsterdam.

Wild Code School Amsterdam ontving na de oproep voor gemotiveerde inzendingen meer dan 200 aanmeldingen. Opvallend daarnaast is de aantrekkingskracht van Wild Code School in Amsterdam onder expats. Het eerste programma in Amsterdam kent zeven verschillende nationaliteiten.

Na de start in januari 2020 van de eerste full time opleiding voor web developer begint in april een part-time variant op deze opleiding. Later dit jaar volgen full-time opleiding web development en data science. Wild Code School opleidingen worden aangeboden middels blended learning. Dat wil zeggen dat studenten dagelijks samenkomen op de campus, maar dat er ook een eigen online platform is voor al het studiemateriaal en de opdrachten.

Anna Stépanoff, CEO en oprichter van Wild Code School: “Amsterdam is uitgegroeid tot één van de belangrijkste tech hubs van Europa. De vraag naar digitale skills is hier ontzettend groot en we hopen dat we met onze campus in Amsterdam ook in Nederland mensen kunnen inspireren om een carrière als developer te starten.”

Samenwerkingen bedrijfsleven
Coderen is niet langer meer alleen toevertrouwd aan de echte computer geeks. Met opleidingen zoals Wild Code School kan iedereen binnen enkele maanden een carrière als developer beginnen. Niet vreemd dus dat grote bedrijven als Deutsche Telekom en SNCF (Franse spoorwegen) een intensieve samenwerking hebben met Wild Code School.

Werknemers van Deutsche Telekom kunnen zich via Wild Code School om laten scholen tot Java developer en later dit jaar zelfs tot data scientist en AI specialist. De SNCF biedt met Wild Code School een prep class aan. In dit programma van vijf maanden krijgen nieuwe werknemers een opleiding in Javascript en React NodeJS.

Meer informatie over Wild Code School en de campus in Amsterdam is hier te vinden.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht