Industry Wire

Geplaatst door Dutch IT Awards

Winnaars Dutch IT-channel Awards 2019 bekend

Tijdens een feestelijk nieuwjaargala in Studio 21 in Hilversum zijn afgelopen donderdagavond 16 januari 2020 de winnaars van de Dutch IT-channel Awards 2019 bekendgemaakt. Presentatrice Nance Coolen en Dutch IT-channel hoofdredacteur Witold Kepinski reikten in totaal negentien prijzen uit aan bedrijven en personen die in 2019 onderscheidend waren of een unieke prestatie hebben geleverd.

De lustrumeditie van het grootste IT-business gala van Nederland was met ruim 750 gasten sinds december al volledig uitverkocht. In het vernieuwde Studio 21 kwam de Nederlandse IT-industrie samen om het belang van business technology voor de Nederlandse economie te vieren. Na een gezellige ontvangst genoten de bezoekers van de awardshow met een heerlijk diner en mooi amusement. De avond werd feestelijk afgesloten met een gezellige afterparty met live muziek.

Community
Tijdens het feestelijke galadiner werden de Dutch IT-channel Awards uitgereikt aan de winnaars in negentien categorieën. Kepinski: “Er zijn dit keer ruim veertigduizend stemmen uitgebracht. Dat is een recordaantal en de cijfers bevestigen dat Dutch IT-channel een belangrijke community is voor de Nederlandse tech business. De stemmen van het publiek bepaalden uiteindelijk samen met het oordeel van de jury wie de awards wonnen. We feliciteren de winnaars en bedanken alle genomineerden en overige gasten voor hun mooie inzendingen en indrukwekkende business cases.”

De speciale Editor’s Choice Award is postuum uitgereikt aan Harold Bax (1961-2019), die werkzaam was bij IT-distributeur Copaco. Deze speciale award werd uitgereikt door CEO van SLTN Eugene Tuijnman, die deze avond tafelgast was van Copaco. De award werd in ontvangst genomen door Iwan Kuijpers van Copaco. Tuijnman en Kuijpers spraken hele mooie en warme woorden over Harold Bax, die onder andere als Business Development Director de cloud propositie van Copaco ontwikkelde.

Bobby & Robine Foundation
Net zoals voorgaande jaren ondersteunt Dutch IT Channel vanuit haar MVO-beleid een goed doel rond de Dutch IT-channel Awards. Dit jaar is dat de Bobby en Robine Foundation van Jan Willem Schermerhorn en zijn vrouw Pamela. Zij hebben twee jonge kinderen die lijden aan de extreem zeldzame en dodelijke metabole ziekte (stofwisselingsziekte) CLN2. Jan Willem en Pamela zetten zich naast de 24-uurszorg voor hun kinderen ook dagelijks in voor meer onderzoek naar en bekendheid van metabole ziektes. Zij werken hiervoor ook actief samen met Stichting Metakids. “Ik ben blij dat zij tijdens het gala zelf aanwezig konden zijn en ontzettend trots dat wij samen met onze partners hen kunnen ondersteunen, niet alleen in financieel opzicht, maar ook om deze ziekte meer bekendheid te geven”, aldus Dutch IT Channel directeur Rob de Kleijnen. “Tijdens de zomer BBQ van SLTN in 2019 is er al een donatie gedaan 4.000 euro opgehaald. Ik wil onze partners bedanken die de donatie tijdens het gale mede mogelijk hebben gemaakt. Samen met SLTN, Computacenter, Smart Profile, SoftwareOne, Dropbox, Tech Data, Transfer Solutions, IBM en Martijn Van Zoeren is er 24.000 euro opgehaald voor verder onderzoek. Dat bedrag werd op het podium spontaan afgerond naar een totale donatie van 30.000 euro door onze presentation partner SLTN. Wilt u de Bobby en Robine Foundation ook steunen, surf dan naar https://bobbyenrobinefoundation.nl/.”

Enthousiast
Directeur Rob de Kleijnen van Dutch IT-channel kijkt terug op een mooi lustrumgala. “Ik wil alle partners, onder wie onze Main Event Partner Protinus IT, bedanken. Mede dankzij alle partners die aanwezig waren, zijn wij in staat om zo’n groot en mooi gala te organiseren. De awards en het gala vormen een jaarlijks hoogtepunt, waar wij met het hele team van Dutch IT-channel en alle partners altijd met veel plezier en energie naartoe werken.”

Zesde editie 2021
Kepinski kijkt inmiddels alweer uit naar de interessante cases van bedrijven en personen die bij de zesde editie van de Dutch IT-channel Awards kunnen meedingen naar een award. “Leveranciers, distributeurs en resellers die actief zijn in de IT-business spelen een belangrijke rol in de innovatie van Nederland. Noteer alvast in uw agenda: donderdag 14 januari 2021 voor de zesde editie van het feestelijke Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala.”

Winnaars Dutch IT-Channel Awards 2019 (inclusief eervolle vermeldingen van bedrijven en personen die hoge cijfers scoorden bij de jury of publieke stemmen)

Reseller Awards
VAR of the Year: SLTN
MKB Reseller of the Year: Centralpoint
Cloud Awards
Cloud Service Provider of The Year Award: SoftwareONE
Eervolle vermelding: BP Solutions
Cloud Distributor of the Year: Copaco Nederland
Eervolle vermelding: Tech Data Nederland
Cloud Vendor of the Year: IBM Nederland
Eervolle vermeding: Dell Technologies
Cloud Hosting Provider of the Year: Axis Communications & IDODI
Eervolle vermelding: LeaseWeb
Distributor Awards
Distributor of the Year: Tech Data Nederland
Specialist Distributor of the Year: Flex IT Distribution
Eervolle vermelding: Maverick AV Solutions – Tech Data
Vendor Awards
Telecom Innovator of the Year: Voiceworks
Eervole vermelding: Xelion
Hardware Innovator of the Year: HP Nederland
IoT Innovator of the Year: Axians in cocreatie met Cisco, IBM en Esri
Networking Innovator of the Year: Hewlett Packard Enterprise (HPE)
Storage Innovator of the Year: VMware
Security Appliance Innovator of the Year: Cisco
Endpoint Security Innovator of the Year: Sophos
Software Innovator of the Year: Barracuda Networks
Eervolle vermelding: ServiceNow
Dutch Tech Innovator of the Year: KPN Security
Personality Awards
CxO of the Year: Bart van Rheenen, ArrowECS
Eervolle vermelding: Eugene Tuijman, SLTN en Cynthia Koetsier- Beerten, Cisco
Channel Personality of the Year: Diane Sestig, Ingram Micro
Eervolle vermelding: Cindy Dijkmans van Acer
Editor’s Choice Award: Harold Bax (*1961 – +2019), Copaco

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht