Industry Wire

Geplaatst door Zoom

Zoom lanceert Workflow Automation voor meer efficiëntie op de werkplek

Amsterdam, 11 juli 2024 — Zoom kondigt vandaag de bèta-lancering aan van Workflow Automation, een no-code oplossing voor het automatiseren van routinetaken. Met Workflow Automation kunnen gebruikers gemakkelijk complexe workflows opzetten in Zoom Workplace en externe applicaties, waarmee ze tijd vrijmaken voor waardevollere taken. Workflow Automation automatiseert in eerste instantie workflows binnen Zoom Team Chat, de AI-gedreven chatoplossing van het platform. In de nabije toekomst wil Zoom deze functie uitbreiden naar andere Zoom-producten.

“We hebben Workflow Automation gebruiksvriendelijk ontworpen voor teams van iedere samenstelling en omvang. We lanceren Workflow Automation als eerste binnen Team Chat omdat het een kans is om de samenwerking met teamleden te versterken en asynchroon te werken”, aldus Wei Li, hoofd van Zoom Team Chat bij Zoom. “Workflow Automation helpt om vervelende en repetitieve taken te verminderen.”

Met Workflow Automation kunnen gebruikers kant-en-klare sjablonen gebruiken of aangepaste workflows ontwerpen om een groot aantal taken te automatiseren. Denk hierbij aan het automatisch versturen van welkomstberichten naar nieuwe teamleden, het plannen van terugkerende herinneringen voor projectupdates, het stroomlijnen van verlofaanvragen en het verzamelen van feedback via vragenlijsten. Dankzij een intuïtieve no-code omgeving met drag-and-drop interface is technische expertise niet nodig, waardoor Workflow Automation toegankelijk is voor teams van alle vaardigheidsniveaus.

De belangrijkste features van Zoom Workflow Automation:

  • Taakautomatisering: Automatiseer routinetaken om de productiviteit te verhogen en meer tijd vrij te maken voor strategische besluitvorming. Denk aan het plannen van terugkerende projectupdates en herinneringen om statusupdates te plaatsen.
  • Gestroomlijnde workflows: Stel stapsgewijze, voorwaardelijke of actiegebaseerde workflows in om processen met meerdere stappen te automatiseren. Inkomende feedback kan bijvoorbeeld automatisch worden gecategoriseerd op basis van trefwoorden en via de juiste kanalen worden gedeeld.
  • Gebruiksvriendelijke interface: De no-code, drag-and-drop interface maakt het voor iedereen eenvoudig om complexe workflows te bouwen. Er zijn kant-en-klare sjablonen beschikbaar voor veelvoorkomende taken en Zoom is van plan extra sjablonen te introduceren om een verscheidenheid aan bedrijfsbehoeften te ondersteunen.

Beschikbaarheid
Tijdens de bèta-periode is Workflow Automation zonder extra kosten beschikbaar voor Zoom gebruikers met een betaalde licentie. Wanneer Workflow Automation algemeen beschikbaar wordt, kunnen betalende gebruikers onbeperkt standaard workflows uitvoeren en een beperkt aantal premium workflows. Bij overschrijding van de gebruikslimiet komen daar extra kosten bij.

Ga voor meer informatie over Zoom Workflow Automation naar de Zoom-website en de support-pagina.

Over Zoom
Zoom maakt via één enkel platform grenzeloze menselijke verbinding mogelijk. Zoom Workplace — een AI-gedreven, open samenwerkingsplatform dat is ontworpen voor de moderne wereld van werk — stroomlijnt communicatie, verhoogt de medewerkersbetrokkenheid, versterkt de productiviteit, optimaliseert fysieke meetings en biedt flexibiliteit met behulp van externe apps en integraties. Zoom Workplace wordt aangedreven door Zoom AI Companion en bevat oplossingen voor samenwerking zoals Meetings, Team Chat, Phone,  Scheduler, Whiteboard, Spaces en Workvivo. In combinatie met Zoom Workplace zorgen zakelijke diensten voor sales, marketing en klantenservice (waaronder Zoom Contact Center) voor sterkere klantrelaties gedurende de gehele klantcyclus. Zoom is opgericht in 2011 en beursgenoteerd (NASDAQ:ZM). Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. Meer informatie op zoom.com.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht