Industry Wire

Geplaatst door Extreme Networks

Zwarte Cross vertrouwt voor vijfde jaar op rij op netwerk van Extreme Networks

Extreme Networks verzorgt ook dit jaar samen met partners Indicium B.V. en Palo Alto Networks de netwerkinfrastructuur van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Dankzij het netwerk van Extreme kunnen bezoekers genieten van draadloze verbindingen met hoge bandbreedte voor het gebruik van mobiele diensten, social media en sterk verbeterde prestatie van hun applicaties, waaronder de officiële festival-app. 

Het draadloze netwerk bevat voor het eerst in de geschiedenis van het festival next-gen Wi-Fi 7-oplossingen in de VIP-tenten. Het AP5020-access point, dat eerder dit jaar werd geïntroduceerd, biedt zeer efficiënte, krachtige 802.11be-geaggregeerde datasnelheden tot 20 Gbps in de 6 GHz-, 5 GHz- en 2,4 GHz-banden. Dit wordt aangevuld met Extreme’s AP460C Wi-Fi 6-access points, die zijn ontworpen voor de meest uitdagende en drukke buitenomgevingen. 

 OpenRoaming 

Na de succesvolle pilot van OpenRoaming vorig jaar kunnen bezoekers van de komende editie van Zwarte Cross opnieuw naadloos verbinding maken met het beveiligde wifi-netwerk van het festival, zonder dat ze een gebruikersnaam of wachtwoord hoeven in te voeren. OpenRoaming gebruikt de nieuwste en beste encryptietechnologie om gebruikersgegevens te beschermen. Bezoekers hoeven dus geen omslachtig proces van meerdere stappen te doorlopen om de wifi-verbinding van hun apparaten te activeren. Overschakelen van het mobiele netwerk naar snelle, veilige wifi wordt zo een fluitje van een cent. 

 Inzicht in status van het netwerk 

Zwarte Cross maakt ook dit jaar weer gebruik van het cloudmanagementplatform ExtremeCloud IQ waarmee eventorganisatoren eenvoudiger en proactief mogelijke problemen in hun netwerken kunnen opsporen en oplossen. Met behulp van ExtremeCloud Business Insights heeft de organisatie van de Zwarte Cross beter inzicht in de operationele efficiëntie van het netwerk en het gedrag en de voorkeuren van bezoekers. Dit helpt hen om de festivalervaring van bezoekers te verbeteren. 

 Veilige verbindingen 

Met de technologie Extreme Fabric Connect, Fabric Attach en ExtremeControl kunnen de teams van de Zwarte Cross tijdens het festival alle apparatuur, IoT-devices en diensten van de medewerkers veilig verbinden. Fabric Connect biedt een schaalbaar netwerk waarop circa 100 IP-bewakingscamera’s op het festivalterrein zijn geïnstalleerd en worden beheerd. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Deel dit bericht