Deel dit artikel
-

Microsoft richt zich op retailmarkt

Onder de naam Smarter Retailing Initiative (SRI) heeft Microsoft een veelomvattend initiatief gelanceerd voor de retailmarkt. De Duitse retailgigant Metro is een van de eersten die gebruik zal maken van de oplossingen van Microsoft. Metro schakelt tevens op grote schaal RFID in.

Het Smarter Retailing Initiative (SRI) richt zich op drie gebieden: Smarter Shopping (het inzetten van technologie op de winkelvloer, zoals systemen voor instore-informatie), Smarter Selling (crm-achtige oplossingen) en Smarter Operations (technologie om de logistiek te verbeteren).

In totaal heeft Microsoft 20 partners aan zich weten te binden voor het Smarter Retailing Initiative, waaronder Accenture, Cap Gemini Ernst & Young, Dell, Wipro, Hewlett-Packard, Intel en Infosys. Er is een sterke focus op standaarden, aldus de betrokken partijen, die hiervoor samenwerking hebben gezocht met de Association for Retail Technology Standards (ARTS). Zo wordt er gebruik gemaakt van XML en webservices en zijn ook retailstandaarden als IX Retail, OPOS, RFID en UCCNet omarmd.

"Microsoft's Smarter Retailing Initiative komt voort uit ons besef dat er volop mogelijkheden zijn voor innovatie in de retailindustrie, maar dat deze innovaties op randgebieden te bewerkstelligen zijn", zegt Brian Scott, general manager voor Retail & Hospitality Industry Solutions Group bij Microsoft. "Het gaat om de gebieden waar sprake is van interactie tussen retailers en consumenten en waar retailers bezig zijn met het 'managen' van hun supply chains."

Partijen die gebruik zullen maken van de oplossingen van Microsoft zijn onder meer 7-Eleven, Circuit City Stores, Wholesale Corporation en Rite Aid Corporation. Samen met de Duitse retailgigant Metro zal Microsoft zich richten op de 'shop van de toekomst'. Het levert onder meer applicaties voor zowel het opsporen van fraude als het verzorgen van een goede bezetting in de winkel, afgestemd op de drukte.

Metro heeft ook grote plannen met RFID, zo maakte het maandag bekend . Samen met onder meer IBM, Intel en SAP wil het vanaf november 250 winkels en 10 distributiecentra voorzien van RFID-technologie. Deze technologie bestaat uit een chip die toegevoegd wordt aan een product met als doel dit product gedurende het gehele logistieke proces te kunnen volgen. RFID wordt ook wel gezien als de opvolger van de streepjescode.

Deel dit bericht

3 Reacties

Timothy_Isher

Beste Lezers, In het artikel staat onder meer: "… Het levert onder meer applicaties voor het opsporen van fraude …".M$ die fraude wil gaan bestrijden ?Dat is werkelijk heel humoristisch – al is het waarschijnlijk niet zo bedoeld ! :-) De echte vraag is nu wat er moet gebeuren aan de voortgaande privacyschending waaraan M$ zich schuldig maakt, o.a. via hun xp + M$mediaplayer8 (dit is slechts een van de uiterst zeldzame door M$ toegegeven inbreuken die zij op de privacy van hun klanten maken) moet gebeuren.Zie hiervoor: http://www.webwereld.nl/nieuws/10312.phtml en : http://www.businessweekcom/magazine/content/01_27/b3739177.htm  Veel bedreigender zijn de zo genaamde "hidden files" die in _ ieder_ M$ product zitten – en beslist niet ten gunste van de gebruiker ervan… Zie voor meer info o.a. : http://www.fuckmicrosoft.com/content/ms-hidden-files.shtml  Het opsporen van fraude of van andere strafbare feiten kan naar mijn mening het beste door de politie gebeuren – in plaats van door een onderneming die zelf (heel erg vriendelijk gezegd 😉 ) bepaald geen brandschoon verleden heeft op het gebied van het naleven van ethische en morele standaarden en van de wet. Samengevat: M$ maakt best redelijk leuke producten om spelletjes op te spelen enzo, maar voor de verwerking van privacygevoelige en zakelijke of financieele gegevens is een systeem onder Linux bewijsbaar beter – en zeker onvergelijkbaar veel veiliger dan om het even welk M$ product.Tenzij U het op prijs stelt dat Uw winkel of firma in feite door M$ (of door iedere 'cracker' die Uwcomputer van in ondermening kan kraken – en dat is bij M$-producten heel erg gemakkelijk te doen !) gerund wordt…Daarom is het beter om het nog maar een tijdje bij die goede oude streepjes-code te houden – zolang er geen _bewijsbaar_ beter en veilig alternatief bestaat.

Marco

Hmm. Is HET alternatief dan Linux? Waar er sinds juni 2003 meer exploits voor zijn dan Microsoft Windows, waar er standaard meer services (DAEMONS) draaien dan in een XP installatie…  

Timothy_Isher

Geachte Marco, Kort en krachtig:Bij Linux is er een _heel_ duidelijk onderscheid tussen een 'user' (= een gebruiker) en de 'root' (= de systeem beheerder). Alleen dit al maakt het ongelooflijk veilig – zeker vergeleken met die bittenbrij van M$ ! Zo kan bij Linux een user _nooit_ op 'root-level' dingen veranderen, zoals installatie, configuratie en – erg belangrijk – de security-instellingen.Daarom kan een aanvaller – zolang je slechts als user het WWWeb opgaat tenminste – nimmer de Linux-PC echt in z'n macht krijgen.Hij kan – als hij ontzettend bekwaam is, of als er helemaal geen packet-filter geinstalleerd is – misschien de home-directory van de user slopen, maar daar blijft het dan ook wel bij.Overgens, _alle_ tegenwoordige Linux distributies bevatten een packet-filter (de "Personal Firewall) die automatisch ingeschakeld wordt zodra men het WWWeb opgaat.Tegen de meeste aanvallen is dit heel afdoende. Op mijn Linux Workstation staat een nogal speciale Statefull Packet Filter – die ten delen door mijzelf is geschreven.(Voor de kenners: Dit dingetje checkt behalve de source IP-adressen, het gebruikte protocol, de headers van de packets ook de inhoud. Als die zaken hem 'niet bevallen' dan kan dit dingetje: Het packet weigeren – waarbij er zelfs geen "RST ACK' wordt teruggezonden. Er wordt helemaal geen enkele reactie gegeven – dit maakt o.a. portscans tegen mijn systeem volkomen zinloos !Wel wordt dan automatisch het IP van de afzender gelogd – voor eventuele latere actie). Het is dan ook tot op heden nog nooit _iemand_ gelukt om 'ongewenste dingen' met mijn systeem uit te halen – en de kans daarop lijkt mij echt heel erg klein.Ook omdat er _altijd_ een 'packet-sniffer' in de achtergrond draait.Zou er – hoe onwaarschijnlijk ook – toch iets onbetamelijks met mijn systeem gebeuren dan is het heel eenvoudig te achterhalen wie mij dat kunstje geleverd heeft, of het althans geprobeerd heeft. Ja, om Linux (of welk systeem dan ook) optimaal en veilig te benutten vereist wel wat kennis van zaken.Men verwacht toch ook geen vliegtuig of space-shuttle correct te kunnen bedienen zonder enige voorbereiding ? :-) Het is een bewijsbare, opzettelijke en boosaardige misleiding van M$ dat zomaar iedereen – zonder enige voorbereiding – veilig en efficient gebruik zou kunnen maken van ICT.M$ probeert z'n slachtoffers, pardon "gebruikers" dom te houden om aldus macht over hen te behouden en te vergroten ! :-( 't Lijkt al met al een beetje op de Middeleeuwen:"Ik houdt de mensen arm" zei de koning "en ik houdt de mensen dom" zei de paus.Maar… tegenwoordig doet M$ dit allemaal voor ons… ;-) Hoogachtend, Tim Isher, te Den Haag.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond