Deel dit artikel
-

Google koopt mobiel advertentienetwerk AdMob

Google neemt voor 750 miljoen dollar het mobiele advertentienetwerk AdMob over. De op twee na grootste acquisitie van de zoekmachinegigant, moet Google een opening geven om de mobiele advertentiemarkt verder te bestormen.

De acquisitie is na de overname van DoubleClick voor 3,1 miljard dollar en de overname van YouTube voor 1,65 miljard dollar, de grootste aankoop van Google tot nu toe.

Mobiel adverteren heet al jaren de grote belofte te zijn. De groei die het doormaakt en de competitie die dit oproept maakt dat de markt in beweging blijft. Er zijn verschillende mobiele advertentienetwerken actief. Met de acquisitie van AdMob heeft Google een nieuw stuk van de koek erbij. Beide bedrijven specialiseren zich op verschillende gebieden. Google richt zich meer op mobiele zoekadvertenties en AdMob specialiseert zich in mobiele display advertenties en advertenties in mobiele applicaties.

AdMob is vroeg ingesprongen op display advertenties binnen mobiele applicaties voor verschillende platforms als de iPhone en Android. Google geeft aan dat mobiele gebruikers meer relevante advertenties voorgeschoteld krijgen en daardoor uiteindelijk meer toegang hebben tot content en applicaties die worden gedragen door advertenties.

Opvallend is dat Google nog geen mogelijkheid heeft om op grote schaal advertenties in sms’jes te serveren. Op de site waar Google de recente aquisitie van AdMob uitlegt, wordt dit duidelijk. Een illustratie toont dat Google de mobiele zoekadvertenties voor zijn rekening neemt, AdMob de display advertenties, maar onder het plaatje van een advertentie in een sms staan geen van beide bedrijven genoemd.

Admob rondde in februari een derde financieringsronde af. Het kon 12,5 miljoen dollar aan de kas toevoegen. Daarmee komt het totaal aan extern opgehaald kapitaal sinds september 2006 op 47,2 miljoen dollar. In Nederland realiseerde AdMob vorig jaar nog maandelijks 5 miljoen impressies, internationaal 2,6 miljard.

Bron foto: Erwin Boogert (CC)

Deel dit bericht

2 Reacties

Maarten

Startpagina is toch ook een vertical…Los daarvan, geen idee hoe het met ze is…

Maarten

Oeps… verkeerde artikel…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond