Deel dit artikel
-

Apple lanceert iBooks 2

Apple heeft iBooks 2 voor de iPad aangekondigd, een app speciaal bedoeld voor interactieve leerboeken. De nadruk moet komen te liggen op interactieve kaarten, 3D modellen en video. Ook is gratis software beschikbaar voor het schrijven en publiceren van e-books in de iBookstore.

De software is onmiddellijk verkrijgbaar (inmiddels ook in de Nederlandse App Store) en er is een speciale sectie in de Apple iBookstore geopend voor leerboeken. Daarin zijn nu acht titels te vinden, over chemie en algebra. Pearson, McGraw Hill en Houghton Mifflin Harcourt zijn de eerste partners.

De markt voor digitale schoolboeken is nog grotendeels onontgonnen: nog maar zes procent van de Amerikaanse boeken is digitaal.

Er worden volgens Apple al 1,5 miloen iPads in het onderwijs gebruikt, er is zijn al 20.000 educatieve apps.

Apple heeft ook een (Mac) applicatie voor auteurs beschikbaar gesteld genaamd iBooks Author, waarmee bestanden uit iWorks of MS Word kunnen worden gecombineerd met sjablonen. Met die app kunnen auteurs direct zelfgeschreven boeken plaatsen in de iBookstore. Tot dusverre waren de mogelijkheden voor het zelf publiceren van boeken in de iBookstore zeer beperkt. Het is nog onduidelijk of ook Nederlandse auteurs gelijk over deze middelen kunnen beschikken.

De keynote van Apple staat inmiddels hier.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond