Deel dit artikel
-

‘Apple Store Amsterdam opent 18 februari’

Apple opent over een maand zijn eerste, eigen winkel in Amsterdam. Door de zware wind van afgelopen weekend, kregen passanten op het Leidseplein onbedoeld al een kijkje in de niet-operationele winkel.

De voor Apple Stores zo kenmerkende ronde, glazen trap staat ook centraal in het Amsterdamse filiaal van de computermaker. IPhoneclub en One More Thing brengen beiden ook foto’s waaruit blijkt, dat het plafond deels bestaat uit een pyramideachtige, licht doorlatende glazen constructie.
Speculaties doen al langer de ronde over wanneer de opening zou plaatsvinden. One More Thing zegt dat het sterke aanwijzingen heeft dat dat op zaterdag 18 februari gebeurt.

Het Nederlandse filiaal krijgt volgens de site ‘s werelds grootste Genius Bar. Dat is een afdeling binnen de Apple Store waar klanten terecht kunnen met vragen en daar ter plaatse antwoord op krijgen. Deze tafels kunnen ook worden gezien als een toegewijde helpdesk voor kleine en grote vraagtekens.

De lokale medewerkers hebben hun training al achter de rug.

De focus op service, in plaats van sales, werpt aantoonbaar vruchten af. De omzet per werknemer per maand ligt significant hoger dan bij andere algemene en specialistische retailers. De jaaromzet per medewerker van fysieke Applewinkels komt dit jaar vermoedelijk boven de half miljoen euro uit.

Apple investeert momenteel aanzienlijke bedragen in het optuigen van een eigen retailnetwerk. Naast Amsterdam wordt er ook gewerkt aan Europese nieuwe vestigingen, onder meer in: Edinburgh, Leeds, Dublin, Marseille, Parijs, Rome, Turijn, Berlijn, Stockholm, Madrid en Basel. In Aix en Provence zou een architectureel hoogstandje verschijnen: een vrijwel volledig transparante winkel.

Nederland kent twee andere grote Appleretailers: iCentre en Amac, dat onlangs iFactors overnam.

Foto: Ken Hawkins (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond