Deel dit artikel
-

Apple verkoopt drie miljoen iPads in twee dagen

De nieuwe iPad is het snelst verkopende product bij het verschijnen ervan. Apple verkocht afgelopen weekend drie miljoen exemplaren van zijn nieuwe tabletcomputer.

En dan rekent directeur Phil Schiller het aantal voorinschrijvingen nog niet eens mee. Gisterenavond maakte hij het recordaantal verkopen bekend.

Weblog IPhoneclub.nl rekent voor dat de eerste iPad er twee jaar geleden tachtig dagen over deed om tot drie miljoen verkopen te komen. ‘Interessant aan deze cijfers is trouwens ook, dat er na 2 miljoen stuks opeens een versnelling in de verkoop optrad.’

De goedkoopste iPad in de nieuwe reeks kost in Amerika vijfhonderd dollar. De iPad2 blijft in de handel, maar is in prijs verlaagd. Nummer drie heeft een scherper beeld, snellere processor en betere camera. Qua software en andere hardwarespecificaties wijkt de iPad3 niet af van zijn voorgangers.

Verscheidene hardwaretesten laten zien dat de nieuwe iPad even kwetsbaar is als zijn voorganger:

Sinds de introductie van Apples eerste tabletcomputer gingen er 58 miljoen exemplaren over de toonbank. Cooks nieuwste komt vrijdag in Nederland uit.

Foto: kelp (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond