Deel dit artikel
-

Belgacom stort zich op huisbeveiliging

De Belgische provider Belgacom stort zich op de beveiligingsmarkt met Belgacom Home & Care. Klanten kunnen daarmee hun eigen woning in de gaten houden.

Het goedkoopste pakket bevat een HD-camera met bewegingssensor. Men kan de beelden rechtstreeks of later bekijken op smartphone (Android en iOS), tablet of pc. De camera is zo instellen dat die een e-mail of sms stuurt wanneer een beweging of net geen beweging waargenomen wordt. Ook Home View kan tegelijk of opeenvolgend zes personen waarschuwen.

Met Home Control krijgt de klant meer mogelijkheden. Naast bewegings- of rookalarm kan men ook melding krijgen dat iemand thuiskomt. Het alarmsysteem kan op afstand in- en uitgeschakeld worden en controleren of vensters en deuren gesloten zijn. Ook kan men de verlichting aansteken en zo de illusie wekken dat er iemand thuis is. Alle onderdelen zijn draadloos met elkaar verbonden.

Belgacom verkoopt de diensten in combinatie met Internet Overal en een VDSL2-lijn.

Slimme beveiliging is een markt die Nederlandse kabelaars tot nu toe nog hebben laten liggen, maar die op termijn voor extra inkomsten zouden kunnen zorgen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond