Deel dit artikel
-

Belgische Mobile Vikings bieden gratis mobiel internet

Een Belgische virtuele operator onder de naam Mobile Vikings biedt vanaf morgen gratis mobiel internet aan. Inkomsten komen uit SMS, bellen, reclame en transacties. Op termijn wordt het concept ook elders in Europa uitgerold.

Mobile Vikings is een initiatief van City Live uit Hasselt, een bedrijf dat software ontwikkelt waarmee particulieren en bedrijven locatiegebaseerde GSM-toepassingen kunnen programmeren.

Het bedrijf heeft nu via United Telecom uit Holsbeek telecomcapaciteit ingekocht en is onder KPN Base een mobiele virtuele netwerk operator (MVNO) geworden. Gebruikers mogen maandelijks tot 1 gigabyte gratis surfen. "Mobile Vikings is een beweging die opkomt voor gratis internet op je GSM," zo staat op de site te lezen.

Gedelegeerd bestuurder Frank Bekkers zegt dat de mobiele aanbieders de prijzen van datadiensten "onnodig hoog houden" en mobiel internet op die reden geen grote vlucht in België nam. Zelfs vandaag nog is internettoegang op mobiele toestellen een voorrecht voor de happy few, stelt Mobile Vikings.

Maar er is meer: het bedrijf wil met name een sociaal netwerk op de GSM worden, vergelijkbaar met Facebook. Vanaf 1 februari zijn WordPress, Facebook, MSN en Twitter op de GSM van het bedrijf te gebruiken. Gebruikers kunnen zich daarnaast zonder verplichtingen abonneren op diensten waarvoor wel betaald moeten worden. Telefoneren kost verder 24 eurocent per minuut, een SMS bericht versturen 10 eurocent (eerste duizend gratis).

Mobile Vikings mikt met name op de doelgroep 18 tot 30 jaar. Eind 2009 moeten er 10.000 klanten zijn. Aanmelden kan alleen via internet.

Mobiele telefoons zijn het ideale platform om gepersonaliseerde diensten aan te bieden, zegt het bedrijf. "We geloven dat we de interesses van onze gebruikers kunnen matchen met de noden van verkopers, merken en lokale handelaars, staat op de site te lezen. "Het is een kip-en-ei situatie. Daarom keren we het spel nu om. We vertellen partners: wij gaan dit doen en jullie kunnen instappen," aldus Bekkers tegen het Belgische Trends.

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Raimo van der Klein

Geweldig! Businessmodel innovatie..  CityLive is goed bezig. Goeie club met een sterke visie. Heb er wel vertrouwen in..

Hans Smellinckx

Inderdaad een goed initiatief. Zoals Clearwire ligt de toekomst in mobile internet. Hoe meer concurrenten er komen voor Telenet en Belgacom, de beter. Misschien gaan dan eindelijk de prijzen realtisch worden in Belgie! Hans Smellinckx

Amos Kater

Als consultant blijf ik erbij dat mobiel internet geen waarde toevoegt voor bedrijven. Ik verdien mijn boterham met het geven van adviezen op dat gebied maar ik kan beter iets anders doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond