Deel dit artikel
-

Cleafs ontzegt 50 shops toegang tot netwerk

Cleafs zet 50 webshops uit het netwerk omdat ze weinig toegevoegde waarde bieden. De shops zouden niet meer voldoen aan de eisen die het affiliatenetwerk stelt. (meer…)

Deel dit bericht

3 Reacties

Patrick

ik ben benieuwd naar de criteria van Cleafs. Staan die op de site?

Gert-Jan

Kan behoorlijk vervelend zijn voor merchants die na een periode van maandelijkse fee betalen uit het netwerk worden gezet. Kon er niet op voorhand selectiever programma´s gestart worden?

Aart Wallet

@Gert-Jan blijft altijd lastig. Je weet pas wat voor conversie een partij doet als je ze hebt getest. Verbazingwekkend soms, dat partijen waarvan je het niet verwacht wel goed converteren en partijen waar je alle hoop op hebt dat niet goed doen. Als affiliate zijnde testen wij daarom altijd eerst campagnes om te bekijken hoe de conversie en goedkeuringen zijn alvorens we iets groter uitzetten. Wij zouden het liefst zien dat een netwerk die eerste keuring doet en daarmee garandeert dat je alleen goed converterende webshops krijgt.
Dit kan je al voor een deel opvangen door shops die bijvoorbeeld geen iDeal hebben te weren tot ze dat geregeld hebben om maar iets te noemen. Nadeel hierbij blijft wel dat als het ene netwerk zo streng is, dat soort shops naar het concurrerende netwerken gaan die daar niet aan doen en gewoon zoveel mogelijk merchants willen hebben, ongeacht de kwaliteit. Uiteindelijk bepaald de affiliate wie/wat er geplaatst wordt dus is het goed altijd te testen voordat je groots iets gaat promoten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond