Deel dit artikel
-

Consumentenbond: klein miljard beltegoed verdampt per jaar

Mobiele operators cashen gezamenlijk bijna een miljard euro aan ongebruikte beltegoeden. Wel betaald, niet gebruikt. De Consumentenbond begint een lobby in Den Haag.

Met 26.000 steunbetuigingen van Nederlandse consumenten op zak stapt de Consumentenbond naar Den Haag. Uit een schatting op basis van informatie van DeLaagsteRekening.nl concludeert de bond dat maandelijks 68 miljoen euro aan ingebruikte beltegoeden verdampt.

‘Per maand wordt ongeveer vijftien procent van de belminuten, zeventien procent van de sms’jes en zestien procent van de MB’s niet wordt opgemaakt. Consumenten kiezen vaak voor een te ruime bundel, omdat ze hun tegoeden niet mee kunnen nemen. En als ze dan een maand meer verbruiken dan wat ze hebben ingekocht, betalen ze een buitenbundeltarief dat wel drie keer zo hoog kan zijn als het tarief binnen de bundel.’

Deze uitspraken zijn gestoeld op een analyse van 180.000 telefoonrekeningen. De genoemde 68 miljoen is hooguit indicatief voor de omvang betaalde maar niet gebruikte beltegoeden.

De bond gaat ervoor pleiten om beltegoeden minimaal een jaar houdbaar te laten zijn.

Mobiele operators zetten afgelopen jaar in Nederland voor 5,8 miljard euro om op de particuliere en zakelijke markt. Dat staat voor een daling van 4,5 procent ten opzichte van 2011.

Foto: Miki Yoshihito (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Peter

Heel erg goed dat ze er wat aan proberen te doen. Top Orange had dat vroeger onbeperkt houdbaar en zelf bellen naar het buitelend ging uit je bel bundel, echt super was dat. Belkostenwijzer heeft mij goed geholpen aan het juiste abonnement voor mij. Wie weet hebben jullie er ook wat aan.

Robin

Er zijn al veel providers waar beltegoed onbeperkt houdbaar is. Dit kun je o.a. zien op de informatie pagina’s van beltegoed websites.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond