Deel dit artikel
-

Deezer met T-Mobile de Nederlandse muziekmarkt op

Abonnees van T-Mobile hebben vanaf volgende maand een alternatief voor Spotify op hun mobiel. De operator gaat muziekdienst Deezer met korting aanbieden. Enkel Vodafone heeft in Nederland nog een dure muziekwinkel.

T-Mobile Nederland maakte vanmiddag bekend, dat het wederverkoper van muziekdienst Deezer wordt. Vorige week maakten andere T-Mobilelanden vergelijkbare distributiedeals bekend.

De van oorsprong Franse muziekdienst Deezer begon in december vorig jaar zijn internationale uitrol. Daarvoor werkt het met telecomaanbieders samen. In België is dat Belgacom, in Engeland Orange. Met T-Mobile schakelt het in een keer meerdere landen bij, om de concurrentie met Spotify, Simfy, Rdio en Wimp aan te gaan.

T-Mobile is de tweede operator in Nederland die een streaming muziekdienst bundelt met mobiele abonnementen. KPN werkt al enige tijd samen met Spotify. Vodafone heeft een eigen muziekdienst, maar die zal spoedig op de schop gaan. Het gehanteerde tarief van tien euro voor 25 liedjes is niet concurrerend.

Kabelbedrijf Ziggo is wederverkoper van de betrekkelijk onbekende muziekdienst Wimp. Dat levert de Noren een miljoen euro op tot eind 2013.

Dit soort muziekdienst leverde de muziekmakers vorig jaar iets meer dan vijf miljard euro nieuwe omzet op.

Het is nog bekend hoeveel T-Mobile zijn abonnees zal rekenen voor een Deezerabonnement. Die kosten doorgaans tien euro per maand. De muziekfan kan dan thuis en mobiel ongelimiteerd liedjes luisteren uit een bibliotheek met miljoenen songs.

T-Mobile int via de telefoonrekeningen de facturen voor Deezer.

Foto: Yuliya Libkina (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond