Deel dit artikel
-

EBay: ‘Mobiele handel dit jaar naar 20 miljard’

Zeven cent van iedere dollar die via PayPal gaat, wordt dit jaar via een telefoon of tablet verstuurd. Het mobiele kanaal levert eBay dit jaar een miljardenomzet op.

Die verwachting sprak het bedrijf gisterenavond uit bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Handelsplatform eBay en betaaldienst PayPal verwerken in 2012 ieder tien miljard dollar aan handelsvolume. Voor PayPal is dat zeven procent van het totaal, voor eBay is dat veertien procent (volume van autohandel uitgezonderd).

Topman John Donahoe zegt tijdens de telefonische toelichting op de cijfers: “Iedere week worden er achtduizend auto’s en 34.000 auto-onderdelen verkocht via de eBay-app. Afgelopen kwartaal deden 600.000 klanten hun eerste aankoop via het mobiele kanaal. We weten dat mobiele klanten drie tot vier keer waardevoller zijn dan de niet-mobiele groep.”

Vooral bij PayPal is de mobiele groei aanzienlijk. In 2011 rolden er vijf miljard dollars van de ene naar de andere partij. Dit jaar is dat zeker het dubbele. De toename komt niet enkel op het konto van internetwinkels. Er wordt namelijk actief aansluiting gezocht tot de fysieke retail.

Het PayPalsysteem raakt steeds verder vervlochten met de sites van fysieke retailers. En daar komt PayPal Here in de loop van 2013 nog bij. Dat is een dienst voor kleine en ambulante handelaren die hun iPhone en iPad gaan gebruiken om betalingen te innen. De klant hoeft enkel zijn betaalkaart door een plug-in op de telefoon te trekken en de betaling vindt direct plaats.

Het eBayconcern boekte in de maanden april tot en met juni een nett0-omzet van 3,4 miljard dollar. Dat is nog 23 procent meer dan een jaar geleden, maar bijna niets meer of minder dan de twee kwartalen ervoor. De nettowinst steeg in de afgelopen periode met zestien procent tot 730 miljoen dollar.

Foto: Steve Snodgrass (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond