Deel dit artikel
-

Facebook nu in iOS en MacOS X

Apple heeft zojuist iOS 6 ter beschikking gesteld voor iPhone en iPad. Tegelijk is een update uitgebracht voor MacOS X. Belangrijkste toevoeging is de nauwe integratie met Facebook.

Facebook zit in MacOS X onder meer in Contacts, Foto’s en Notificatie Center. Safari en Mail bieden ondersteuning voor Passbook, de digitale portemonnee voor tickets, spaarpassen en kortingsbonnen uit iOS 6.

Het nieuwe besturingssysteem brengt volgens Apple zelf tweehonderd vernieuwingen met zich mee. De spraakgestuurde assistent Siri zit nu ook op de iPad 3, maar ondersteunt nog altijd niet de Nederlandse taal. De kaartenapp is volledig vernieuwd, en kan als een TomTom worden gebruikt. De FaceTime camera kan nu ook over een 3G-verbinding worden gebruikt.

De YouTube app ontbreekt, maar een betere is beschikbaar van Google zelf.

De updates voor iOS zijn momenteel alleen over-the-air, dus via WiFi, beschikbaar. Naast de iOS update, worden ook diverse Apple-programma’s (iPhoto, Garageband) bijgewerkt.

De update is niet geschikt voor de oudste generatie iPhones en iPads. iPad heeft een extra applicatie gekregen waarover de iPhone al lang beschikte: een (wereld)klok.

Zie ook: tien tips die iedere iOS 6-gebruiker moet weten. En de complete lijst van toevoegingen in MacOS X 10.8.2.

Deel dit bericht

2 Reacties

Stefan

Vreemd genoeg is deze wereldklok verdwenen in OS X mountain lion. Niet erg consistent.

Redactie Emerce

Welke wereldklok? Of bedoel je een appje in Dashboard?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond