Deel dit artikel
-

Facebookbroers stappen in e-commerce

De gebroeders Winklevoss, vooral bekend vanwege hun jarenlange strijd met Facebook CEO Mark Zuckerberg, leiden de financieringsronde voor winkelstartup Hukkster van 750.000 dollar.

Hukkster is opgericht door twee voormalige retailadviseurs Katie Finnegan en Erica Bell en werkt samen met traditionele retailers als J. Crew en Bloomingdales in de VS. Wie tijdens het browsen op willekeurig sites een aardig artikel tegenkomt kan het ‘hukken’, via een knop die ‘in de browser leeft’. De gebruiker krijgt dan een waarschuwing als het artikel in de uitverkoop gaat.

Het bedrijf met thans tienduizend gebruikers is ooit begonnen met startkapitaal van 250.000 dollar, maar een toevallige ontmoeting heeft geleid tot de bemoeienis van de inmiddels fameuze tweelingroers.

De broers, van oorsprong Olympische roeiers, waren jarenlang gezworen vijanden van Zuckerberg. Zij studeerden samen met Zuckerberg aan Harvard en verweten hem hun ideeën te hebben gestolen. Het conflict vormde de belangrijkste inspiratiebron voor de speelfilm The Social Network. In 2008 kwamen ze een schikking van 65 miljoen dollar overeen.

De Winklevoss broers zijn begin dit jaar investeringsbedrijf Winklevoss Capital begonnen. Naast Hukkster hebben de broers ook zo’n een miljoen dollar gestopt in SumZero.

Deel dit bericht

1 Reacties

Paul Haarman

Eigenlijk vreemd dat er “maar” $ 750.000,= door de broers wordt ingestopt. Heeft Hukster niet meer nodig? Prima natuurlijk. Maar is het qua investering wel de moeite om te managen wanneer je zoveel geld te beheren hebt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond