Deel dit artikel
-

Ford stapt in carsharing

Fabrikant Ford stapt groots in een nieuw concept in de autobranche: carsharing. Samen met Deutsche Bahn wil het het eerste Duitslanddekkende netwerk van leenauto’s inrichten.

Daarmee probeert Ford tegemoet te komen aan de veranderende behoeftes van de Europese consument. De interesse om een auto te bezitten neemt af. Daarom houden bedrijven als Ford, VW, BMW en Daimler proeven rondom het concept ‘mobiliteit’. In plaats van auto’s te verkopen, richten de fabrikanten zich meer op het faciliteren van vervoer.

Ford doet dat in samenwerking met Deutsche Bahn, het nationale spoorbedrijf dat een soort Greenwheels heeft in de vorm van dochterbedrijf Flinkster, en met de lokale Forddealers. Flinkster en de dealers stellen auto’s en service ter beschikking. Particulieren en bedrijven kunnen de auto’s gebruiken middels een abonnement en het vervoer huren via een website of mobiele app.

Ford2Go, zoals het carsharingprogramma gaat heten, gaat voor de zomer van 2013 van start. Bestuurders kunnen een Ford Ka of Fietsa huren en betalen daarvoor 1,50 per uur en achttien per kilometer. Ze betalen met een prepaidkaart die bij aanschaf een tegoed van vijftig euro bevat.

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul Haarman

Prima initiatief. Alweer een voorbeeld van de autofabrikanten dat die hun hoofd niet laten hangen vanwege tegenvallende verkopen in Europa maar de durf hebben om baanbrekend vooruit te kijken. Kijk, zo komen we uit de crisis! (misschien een voorbeeld voor onze politici dat visie belangrijker is dan bezuinigen).

Robert

Interessante reactie Paul Haarman van http://www.haarmaninternetmarketing.nl

Bedankt!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond