Deel dit artikel
-

Google stort zich op lokale adverteerder

Google wil de markt voor lokale adverteerders, die op zeker 20 miljard dollar wordt geschat, beter gaan bedienen. Centraal in het plan staat de sociale dienst GooglePlus.

Volgens The Wall Street Journal blaast Google zijn aloude Business Builder-project nieuw leven in. Het gaat om een mix van diensten gericht op het MKB, waarbij GooglePlus centraal komt te staan. Daar moeten lokale bedrijven met klanten communiceren.

Het is een vrij ambitieus project dat zal worden geleid door Jeff Huber en Marissa Mayer.

Google heeft vorig jaar een aantal bedrijven gekocht voor een half miljard dollar die bij dit plan betrokken zullen worden. Tot de diensten behoren onder meer TalkBin, waar anonieme klachten kunnen worden achtergelaten, en een loyaliteitsprogramma genaamsd Punchd. Ook AdWords Express, waarmee bedrijven advertentiecampagnes kunnen opzetten, krijgt een plek in het geheel.

Google heeft de markt voor het MKB tot nu toe slecht bediend. Pogingen om Yelp en Groupon over te nemen mislukten. Het eigen Groupon alternatief Google Offers voldeed niet aan de verwachtingen, en met advertenties op Google Maps wilde het ook niet lukken.

Lokale kranten en Gouden Gidsen hebben deze markt, die met 12 procent per jaar groeit, nog altijd stevig in handen.

Opvallend is verder de inzet van GooglePlus, dat als concurrent van Facebook evenmin van de grond lijkt te komen: wel veel aanmeldingen, maar nauwelijks activiteit.

Hoewel Google het project niet wil toelichten, lijkt het erop dat het bedrijf zich eerst op de Amerikaanse markt zal richten.

Gisteren werd wel bekend dat Google Meebo gaat overnemen, een concurrent van het Nederlandse eBuddy. Er zou 100 miljoen dollar voor zijn betaald. De bedoeling is om de technologie van het bedrijf te integreren met GooglePlus.

Deel dit bericht

1 Reacties

Evelien

Ik ben heel benieuwd of Google+ ooit kan tippen aan Facebook. Je zou het wel denken aangezien Google zo invloedrijk is. Wij gaan in ieder geval gewoon actief door met onze Google+ page op http://gplus.to/sooco

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond