Deel dit artikel
-

Groeigeld voor online meubelzaak Home24

Home24 heeft een nieuwe zak groeigeld gekregen van zijn bestaande investeerders. Initiatiefnemer Rocket Internet hoopt de Amazon.com van de wooninrichting te maken.

Wie hoeveel investeerde in de meubelwinkel is niet bekend, maar het moet minstens om miljoenen zo niet tientallen miljoenen gaan. Rocket Internet, Kinnevik, Holtzbrinck Ventures staken in de afgelopen jaren al honderden miljoenen euro’s in de bedrijven van de Samwerbroers, die achter Rocket en daarmee Home24 zitten.

De doorgaans goed geïnformeerde Duitse uitgave Gruenderszene meldt het nieuws over de nieuwe financieringsronde.

Home24 ging begin dit jaar in Duitsland van start, nadat het onder de naam Möbel Profi bekend werd in dat land. De nieuwe merknaam werd aangenomen vanwege de internationale ambities van de ondernemers en investeerders. Het Franse Filiaal is ook al live, het Nederlandse nog niet.

Home24.nl bevat namelijk wel tekst en plaatjes, maar geen winkel. Dat is enkel om de vindbaarheid in de zoekmachines nu al te vergroten. Het marketingteam dat verantwoordelijk is voor Nederland onderhoudt wel sinds januari actief een Facebookpagina, wat duidt op actieve voorbereidingen van een lokale lancering.

Lezers van Emerce omschrijven de Nederlandse meubelbranche op internet als conversatief. Daardoor kunnen nieuwe online toetreders snel in een leidende marktpositie innemen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Jeroen Bos

Als Home24 net zoals zusje Zalando ( met inmiddels > € 100 Mio EU omzet ) tekeer gaat in meubelland, is dat de genadeslag voor veel meubelondernemers die het momenteel al niet erg druk hebben. Meubel ondernemers die wel door willen zullen snel moeten gaan omschakelen.

Rob Boeyink

Er zijn in Nederland ook een aantal leuke initiatieven; kijk maar eens op http://www.misterdesign.nl

Tom

Moet zeggen dat ik het liever een Nederlandse onderneming gun. Die grote jongens als Amazon vreten de hele markt kaal. Gun het liever een kleine webwinkel samen met een showroom, zoals bij mij in de buurt https://living99.nl

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond