Deel dit artikel
-

Heel Tilburg krijgt glasvezel

De gemeente Tilburg, woningcorporaties en het bedrijf Reggefiber hebben een intentieverklaring getekend om binnen tien jaar heel Tilburg te voorzien van glasvezel.

De aanleg gaat tachtig tot honderd miljoen euro kosten, deels gefinancierd door de Europese Investeringsbank en Nederlandse banken. Het geld moet worden terugverdiend door abonnementen.

De Tilburgse wethouder Erik de Ridder vindt dat ‘verglazing’ geen zaak is voor de vrije markt. Dan zijn de rijkste wijken het eerst aan de beurt en moeten de anderen lang wachten, zegt hij vandaag in het Brabants Dagblad (papieren editie). Daarom zal de gemeente minstens één miljoen euro uittrekken voor de aanleg van onder meer verdeelstations. De gemeente wil op langere termijn digitale diensten op het gebied van zorg, welzijn, veiligheid aanbieden.

Er is overigens al wel glasvezel in een deel van Tilburg. Dat wordt nu nog verzorgd door Breedband Tilburg.

Deel dit bericht

3 Reacties

vincent bruijnes

Wethouder de Ridder snapt het niet helemaal. Glasboeren beginnen bij voorkeur in dichtbevolkte gementen, zodat de investering snel terug verdiend is. Het gemiddeld inkomen van de inwoners heeft daar niks mee te maken!

Lewis

De provincie Noord-brabant gaf tien jaar geleden al honderduizenden euro’s subsidie aan stichting Town voor glasvezel. Tilburg zou de eerste glasvezelgemeente worden en sluit nu als laatste aan. Waar is al dat geld gebleven?

KY

Lewis, dit soort vragen zou je aan het gemeentebestuur moeten vragen. Dien een vraag in en/of bezoek eens een openbare vergadering.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond