Deel dit artikel
-

Hoogste baas Deutsche Telekom stapt op

De hoogste baas van Deutsche Telekom René Obermann vertrekt eind 2013. Zijn plaats wordt dan ingenomen door de huidige CFO Timotheus Höttges.

Obermann heeft een bewogen jaar achter de rug, waarbij uitbreiding werd gezocht in Oost-Europa, en dochter T-Mobile in de VS fuseerde met MetroPCS nadat de verkoop aan telecomreus AT&T door de autoriteiten niet werd toegestaan.

De koers van het aandeel is fors gezakt sinds Obermann de taken overnam van Kai-Uwe Ricke in november 2006. De onderneming, waarin de Duitse overheid nog steeds een belang heeft van 32 procent, wordt gewaardeerd op 37,2 miljard euro.

Obermann heeft in totaal zestien jaar bij Deutsche Telekom gewerkt, waarvan elf in een leidende functie. Ook  zijn opvolger (foto) zit al sinds 2000 bij de onderneming. Obermann begon zijn loopbaan bij zijn eigen onderneming ABC Telekom, verkoper van fax en antwoordapparaten. Dat bedrijf werd in 1991 verkocht.

Obermann vertrekt waarschijnlijk omdat de baan hem te zwaar werd. Hij wil naar eigen zeggen terug naar productontwikkeling en technologie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond