Deel dit artikel
-

IBM vestigt cloud datacenter in Amsterdam

IBM opent met partner Equinix een nieuw datacenter in Amsterdam, naast nog eens zeven in Dallas, Parijs, Silicon Valley, Singapore, Tokio en Washington DC. Het totaal komt daarmee op 48.

Bijzonderheden over de locatie in Amsterdam zijn niet bekend gemaakt. Wel krijgen al deze faciliteiten de infrastructuur van (dochter) Softlayer en service level agreements die 99,9 procent ‘uptime’ garanderen. Met andere woorden: IBM garandeert nagenoeg geen uitval. De datacenter zijn 24/7 open.

IBM is hard bezig om met cloud de grote drie – Amazon, Microsoft en Google – in te halen. In de afgelopen twee weken werd het ene enterprise contract na het andere gesloten, onder meer met Lufthansa, WPP, Thomson Reuters en ABN Amro in Nederland. Die laatste geldt zelfs voor een periode van tien jaar en omvat onder meer de bouw van een private cloud-infrastructuur.

Ook heeft IBM strategische samenwerkingen aangekondigd met SAP, Microsoft, Tencent Cloud en Intel.

De omzet uit cloud – 4,4 miljard dollar vorig jaar – is dit jaar met 50 procent gegroeid. Volgend jaar verwacht IBM een omzet van 7 miljard dollar.  Inmiddels heeft IBM 20.000 cloudklanten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond