Deel dit artikel
-

Nederlandse verkoopkantoor kalenderdienst Flogs failliet

Het Nederlandse verkoopkantoor van de online kalenderdienst Flogs.com is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Voor de Flogs Groep heeft het faillissement geen gevolgen, zegt oprichter  en CEO Toon Timmermans.

Flogs.com is een site waar bedrijven en particulieren publieke agenda’s kunnen bijhouden. Dat kunnen publieke agenda’s zijn, maar ook besloten groepsagenda’s. De dienst synchroniseert data naar ieder gewenst apparaat, computer, PDA of mobiele telefoon.

Een aantal jaren geleden wist de Amsterdamse startup nog twee miljoen euro in een financieringsronde op te halen. Ook ondernemer Michiel Mol stak geld in het bedrijf.

Flogs had vrij kort na de start al diverse partners, waaronder de KNSB, FC Groningen, PSV en FC Twente. Deze partijen vertelden op Flogs.nl welke wedstrijd wanneer en waar werd gespeeld.

Flogs is bedacht door sportmaketeer Toon Timmermans. Die raakte steeds vaker geïrriteerd over sportagenda’s die hij handmatig in zijn agenda’s moest bijhouden. Omdat die mogelijkheden op internet ontbraken, besloot Timmermans ze dan zelf maar te ontwikkelen.

Volgens Timmermans heeft het faillissement geen gevolgen voor het voortbestaan van de site. Hij leidt de internationale organisatie vanuit New York, met vestigingen in Australië en Brazilië. “De Nederlandse organisatie valt onder de holding, maar viel niet meer te handhaven. Er zit dan niets anders op om ermee te stoppen.”

 

 

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Richard

De investeerders waren Frank Laan en Dennis Moens! Dus met het geld van quality investments werd flink geïnvesteerd in Flogs. De financieringsronde was snel gedaan. En de investeerders van QI zich maar afvragen waar t geld is gebleven…..

Noor

@Jan Libbenga: het ligt iets anders dan Toon Timmermans hierboven wil doen geloven. De reactie van Richard lijkt dan dichter bij de waarheid te liggen. Ook bij Flogs namen ze het niet zo nauw met de goede zeden. Flogs is namelijk niet alleen failliet maar de oprichters Toon Timmermans en Bram van Gestel wordt ook paulianeus handelen verweten. Voor wie niet weet wat paulianeus handelen is, zie http://selwyndonia.nl/site/2012/wat-is-paulianeus-handelen/. Paulianeus handelen wordt gezien als een zwaar misdrijf.

Uit het faillissementsverslag:

7.6 Paulianeus handelen
[ …”In de tweede helft van 2012 heeft een herstructurering plaatsgevonden. Op 22 februari 2012 is Flogs Holding B.V. opgericht, die op enig moment een lening van ca. € 500.000,- zou hebben verstrekt aan Flogs International B.V. Vervolgens hebben de aandeelhouders van Flogs International B.V. hun aandelen verkocht aan Flogs Holding B.V., waarna in augustus 2012 de kernactiva van de onderneming (de sourcecode van de website en de synchronisatie-software, de klanten-database, diverse handelsnamen, het woordmerk Flogs en andere gerelateerde IE-rechten) door Flogs International B.V. zijn verkocht en overgedragen aan Flogs Holding B.V. voor een verkoopprijs van € 300.000,-, te betalen in drie termijnen: € 100.000,- bij levering, en twee opeenvolgende termijnen van telkens € 100.000,- in één, respectievelijk twee jaar na levering. Betaling van de eerste termijn van de koopprijs vond per ultimo 2012 plaats door verrekening met de hierboven genoemde lening.

De curator achtte deze transactie, c.q. de verrekening paulianeus, en vatbaar is voor vernietiging. Het aangaan van de koopovereenkomst terzake van de kernactiva was immers onverplicht, en bij zowel koper als verkoper – beide vennootschappen werden vertegenwoordigd door de heren Van Gestel en Timmermans – was sprake van wetenschap van benadeling van crediteuren. Daar komt bij aan het criterium van artikel 43 lid 1 onder 5 sub a en c Fw. is voldaan, en derhalve een bewijsvermoeden geldt. Er was ook daadwerkelijk sprake van benadeling: de crediteuren van Flogs International konden zich immers niet meer verhalen op het verkochte, waar zij dat eerst wel konden.

De curator heeft derhalve de koop en de verrekening vernietigen op grond van artikel 42 Fw. …” ]

Het volledige faillissementsverslag is te lezen op https://www.dropbox.com/s/arpjxkb3rf5drgh/Flogs-mobile-calendar-store-failliet-faillissement.pdf

Timmermans en van Gestel proberen het nu met een nieuwe onderneming ‘Mobile Calendar Store’. Oude wijn in nieuwe zakken. Het is waarschijnlijk wachten op het volgende faillissement.

mery marijssen

Hmmm…ze hebben mij als schuldeiser jaren aan het lijntje gehouden, Toon Timmermans is daar malafide in verklaard. Ik hoop dat ze niet nog meer crediteuren kunnen duperen met hun praktijken.

Ton

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond