Deel dit artikel
-

Kamervragen over bedenktermijn deelleveringen

VVD en D66 steunen brancheorganisatie Thuiswinkel.org in haar zorgen over de bedenktermijn bij deelleveringen. Dat blijkt uit vragen die zij hebben gesteld aan het kabinet over een wetswijziging.

Thuiswinkel.org maakt zich al een tijdje zorgen over een nieuwe regel die bepaalt dat de bedenktermijn van klanten pas ingaat bij levering van een laatste artikel bij bestelling van meerdere zaken, ook als de artikelen geen onderling verband met elkaar hebben. Dit staat in een wetswijziging die de Europese Richtlijn Consumentenrechten in Nederland implementeert.

De organisatie spreekt van een ‘ondoordachte regel’. ‘Als zaken letterlijk niets met elkaar te maken hebben, moeten ze niet via het herroepingsrecht toch met elkaar verbonden worden, stelt Martijn Hos van Thuiswinkel.org. De oplossing ligt echter in Brussel, waar volgens Hos de materieelrechtelijke fout is begaan.

Ook moet er volgens de Richtlijn een regel komen die de webwinkel bij herroeping dwingt om terug te betalen vóórdat de toegezonden zaken zijn terugontvangen. Een zo mogelijk nog kwalijker regel, volgens Thuiswinkel.org.

Thuiswinkel.org stelde de onderwerpen vorig jaar al aan de kaak bij haar Europese vereniging, Ecommerce Europe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond