Deel dit artikel
-

KPN gaat achtergrondmuziek voor winkels aanbieden

KPN gaat het muziekaanbod van online platform Tribe of Noise aan zakelijke klanten aanbieden. Die daarmee goedkoper uit zouden zijn dan wanneer zij willekeurige muziek aan BUMA/STEMRA moeten afrekenen.

KPN Software Online heeft een samenwerkingsverband voor onbepaalde tijd getekend met het Amsterdamse Tribe of Noise. Praktisch gezien betekent de samenwerking dat Tribe of Noise een online muziekspeler met rechten-inclusieve muziek via KPN zal aanbieden.

Het Tribe of Noise platform omvat 18.000 artiesten uit 170 landen met ‘eigentijdse kwaliteitsmuziek’ voor in een winkel, op kantoor of in de horeca. De dienst kost vijftien euro per maand per vestiging, terwijl ondernemers normaal gesproken tot honderden euro’s per maand kwijt zijn aan muziekrechten. “Onze artiesten zijn niet aangesloten bij BUMA/STEMRA”, legt CEO Hessel van Oorschot aan Emerce uit. “En hoewel kosten vaak wel een overweging zijn, zie je dat sommige retailers ook met de muzikanten zelf iets willen doen. Het standaard top 40-repertoire of radio in je winkel is sowieso niet meer van deze tijd.”

Zowel KPN als Tribe of Noise verwacht met de samenwerking volgend jaar al duizenden zakelijke locaties in Nederland te voorzien van muziek via het internet. “Het grote voordeel van de oplossing is dat het cloudgebaseerd is”, zegt Van Oorschot. “Retailers hoeven niet te investeren in muziekinstallaties.”

Over de verdeelsleutel met KPN wil Van Oorschot geen mededelingen doen. “Wat je wel mag weten, is dat we 42 procent van de omzet uitbetalen aan artiesten.”

KPN is niet de eerste muziekpartner voor Tribe of Noise, dat buiten Nederland samenwerkt met Mood Media. Ook is er een samenwerking op komst met Getty Images, die naast beeld ook muziek wil leveren.

BUMA STEMRA laat weten dat een licentie voor een winkel normaal ongeveer 13 euro per maand kost. ‘Voor dit bedrag heeft de winkelier het gehele wereldrepertoire tot zijn beschikking.’

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Eriks

LOL!! BUMA reageert dat ze het ook voor 13 Euro doen. Mooi! Mag ik dan nu mijn rekening van B/S en Sena naar ze opsturen met een kopie van deze webpage.. doet u mij maar een licentie voor 13 Euro graag.Beter dan die 700 Euro die ik nu aftik!

bloem boutique

Nou ik heb winkel van maar 20 vierkante meter. Ik wordt als zeer kleine ondernemer aangeslagen door b/s voor 240 euro! Wat nu 13 euro per maand! Ze zijn veel duurder! Maar liefst 20 euro permaand in inclusief de btw. Kan me voorstellen dat ik nu 1.50 euro goedkoper uit kan zijn. .laat staan winkels groter dan 100 vierkante meter.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond