Deel dit artikel
-

Live8 waarschijnlijk grootste web-concert ooit

Het concert Live8, dat op 2 juli wordt gehouden als protest tegen de armoede in de wereld, zal ook via internet uitgezonden worden. AOL verwierf de exclusieve rechten van deze opvolger van Live Aid (1985) en spreekt al van de grootste concert-uitzending via internet ooit.

Live8 bestaat uit vijf concerten in vijf steden, waaronder Londen en Parijs. Het evenement is afgestemd op het topoverleg van de G8 (acht rijkste landen in de wereld) in Edinburgh, van 6 tot 8 juli. Daar staat armoedebestrijding op de agenda. De initiatiefnemers van Live8 zijn Bob Geldof en Midge Ure, die eerder ook de aanzet gaven tot Live Aid (in 1985). Tot de artiesten die optreden behoren U2, Coldplay, Stevie Wonder en Madonna.

Internetaanbieder AOL heeft de rechten verworven voor de webuitzending van het concert. Het zal de beelden aanbieden via de eigen portals in de Verenigde Staten, Engeland, Duitsland en Frankrijk, maar de optreden zijn ook te bekijken via Aolmusic.com.

“Het is beschikbaar voor iedere internetter”, aldus een woordvoerder van AOL tegenover het Britse blad NMA. “Er is geen concert van deze omvang geweest sinds de opkomst van breedband.” De beelden zijn als een live stream beschikbaar, aangevuld met ander materiaal. Fragmenten van Live Aid worden nu al in streaming media aangeboden via de Engelse site van AOL, waar ook een pagina voor Live8 is gestart.

Deel dit bericht

3 Reacties

fransamsterdam

Waar kan ik dan bijvoorbeeld NU naar het concert in Japan kijken?

angeleyes

Na al mijn voorbereidingen te hebben voltooid voor de barbe-party vanavond…., zit ik nu te kijken, te genieten èn te huilen om de doelstelling van dit grootste concert wereldwijd!! Zelfs Bill Gates was erbij!!!!!!! Laat ons van deze gelegenheid gebruik makn om de wereld te verbeteren..!! Omdat wij er allemaal beter van worden!! Veel liefs en genegenheid, betrokkenheid van mij…… angeleyes2004….. En politiek.., luister eens vaker naar de mensen waarvoor jullie zijn gekozen..!!!!

FRANKE

G E W E L D I G

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond