Deel dit artikel
-

Nike+ wordt ontwikkelaarsplatform

Nike stelt de zelfontwikkelde technologie achter Nike+ open voor derde ontwikkelaars. De fabrikant van sportkleding richt een incubator op die als snelkookpan moeten dienen om van ideeën producten te maken.

De API en het mobiele softwarepakket worden in maart 2013 gepubliceerd. Maar niet voor iedereen. Nike kiest ervoor om zijn technologie uit handen te geven aan een kleine, selecte groep softwareontwikkelaars. Welke bedrijven dat zijn, is nog niet bekend.

Personen en bedrijven die een specifieke idee hebben wat ze met de NikePlus-data willen doen, kunnen zich aanmelden voor een soort competitie. De bedenkers van de tien beste ideeën mogen voor drie maanden verhuizen naar Portland in de staat Oregon, vlakbij het hoofdkantoor van Nike. De uitvinders in spe worden daar begeleid door een breed team van specialisten om hun idee in honderd dagen uit te werken tot een product.

Het bedrijf Techstars verzorgt de infrastructuur achter incubator Nike+ Accelerator. Het levert de werkwijze en mentoren om de aangedragen ideeën op te tuigen tot een commerciële onderneming.

Nike+ is een technologie die op basis van sensoren de beweging, inspanning, tempo, locatie en afstand van een sporter registreert. Nike gebruikt die data zelf om ‘zijn sporters’ hun resultaten delen met een online gemeenschap van andere sporters. Nike+ Accelerator is erop gericht om nieuwe toepassingen van dat systeem tot leven te brengen.

Nikes eigen recentste toepassing van de technologie is de Fuelband:

Foto: pop culture geek (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond