Deel dit artikel
-

Online handel in valse merkkleding opgerold

De FIOD heeft drie mannen aangehouden die worden verdacht van grootschalige handel in merkvervalste goederen. Deze werden grotendeels verhandeld via Marktplaats en andere sites.

De aangehouden mannen zijn een 38-jarige man uit Klundert, een 23-jarige man uit Schiedam en een 53-jarige man uit Capelle a/d IJssel. Bij doorzoekingen op ruim tien locaties in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam zijn ruim 7.000 merkvervalste schoenen, ruim 300 merkvervalste spijkerbroeken en merkvervalste portemonnees in beslag genomen. De handelswaarde van de in beslag genomen merkvervalste goederen wordt geschat op ongeveer 140.000 euro. Er zijn ook digitale gegevensdragers, administratie en 11.000 euro in contanten in beslag genomen.

Het was Nike die het Functioneel Parket in december 2011 over de handel tipte.

De merkvervalste goederen worden vermoedelijk in China geproduceerd en komen via Griekenland, Litouwen, Duitsland en Amsterdam naar Europa. Een deel van de goederen wordt naar alle waarschijnlijkheid rechtstreeks doorverkocht aan Litouwen en Estland. De rest van de goederen wordt in Nederland verkocht via marktplaats.nl, tweedehands.nl en het Belgische birdsnest-fashion.com.

Twee weken geleden is in Amsterdam al een partij merkvervalste goederen in beslag genomen met een geschatte handelswaarde van 200.000 euro. De verdachten hebben vermoedelijk het geld dat zij verdienden met de illegale handel witgewassen.

De verdachten zullen vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond