Deel dit artikel
-

De Persgroep neemt VNU over

Het Belgische mediabedrijf De Persgroep neemt VNU Media over van investeringsbedrijf 3i en HIG Capital.

Dat maakte VNU-topman Erik Hoekstra zojuist bekend aan zijn personeel. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt. De Persgroep bevestigt de overname op zijn eigen site.

De Persgroep krijgt hiermee een steviger positie op de Nederlandse vacaturemarkt. Onder VNU vallen titels als Tweakers, Computable, Intermediair, Nationale Vacaturebank en aantal kleinere specialistische sites.

De Belgische uitgever is in zijn thuisland mede-eigenaar van Vacature.com. Het is de bedoeling dat deze database wordt samengevoegd met de Nederlandse, om een groot Beneluxbestand te creëren. Zo meldt De Tijd. De Vlaamse uitgave weet dat alle activiteiten rondom recruitment worden samengebracht in het nieuwe bedrijf VNU Vacature Media.

VNU is erin geslaagd om het bedrijf als geheel te verkopen. Een alternatieve exit voor de aandeelhouders was de titels los te verkopen.

De Persgroep is in Nederland al eigenaar van de dagbladen AD, Parool, Trouw en Volkskrant. Het mediabedrijf van Christian Van Thillo was ook in de race om SBS te kopen, maar greep ernaast.

De overnameplannen moeten nog door toezichthouder NMa worden beoordeeld. De ondernemingsraden van beide bedrijven zich ook nog over de plannen uitspreken.

Deel dit bericht

5 Reacties

M. Roelofs

mooie- onverwachtse- zet. Heel sterk en congrats aan de Belgen. Wordt leuk de 7e in Antwerpen!

TvdH

Intermediair is binnen. Nou Elsevier nog…

Bert Wiggers

Grappig hoe het kan lopen. Ik herinner me nog dat de Belgen 15 jaar geleden bij RvB van VNU op bezoek kwamen om iets te leren van de Nederlandse uitgevers, die de vacaturemarkt zo mooi hadden verkaveld. Ik werd van te voren strak geïnstrueerd, je wist maar nooit ‘of we daar iets konden overnemen’. Nu veegt Van Thillo met een paar armzwaaien de restanten van die markt in één bakje.

Yves De Groote

De Belgische uitgevers ‘veroveren’ steeds meer Nederland.

Luc

Leren door acquireren…
Gebeurt al jaren net als Ahold met Bol.com; “afkijken” en “kopieeren”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond