Deel dit artikel
-

Personeel Neckermann: ‘Tien miljoen afvloeigeld onvoldoende’

De leiding van Neckermann in Duitsland zou het boventallig verklaarde personeel tot eind 2012 in dienst willen houden. De som van de ontslagvergoedingen zou rond de tien miljoen euro zijn. ‘Niet genoeg’, zeggen de Duitse vakbonden.

Neckermann worstelt met zijn toekomst. Het bedrijf van investeerder Sun Capital wil zo snel mogelijk zijn strategie keren naar een volledig digitale koers. Maar vanuit het verleden is het nog sterk op postorders georiënteerd, inclusief de logistiek en personele organisatie van het bedrijf.

Voor strategische koerscorrectie moeten er 1.380 van de 2.400 banen verdwijnen. De voorwaarden waaronder de gebeurt, leiden tot personeelsproblemen. Eind vorige week was er nog sprake van surseance. Dat lijkt nog steeds niet afgewend, omdat de reorganisatie geen doorgang vindt.

De onderhandelingen tussen het bedrijf en de vakbonden zijn gisteren tijdelijk gestaakt. De werknemers willen een goede ontslagvergoeding, maar de Amerikaanse eigenaar wil de directie die extra benodigde financiële ruimte niet geven.

Gisteren, zo meldt persbureau dpa, is het voorstel gedaan om tien miljoen vrij te maken voor de afvloeiingsregeling. Dat geld zou op de lopende middelen komen. Bovendien werd het voorstel gedaan om het personeel tot eind dit jaar in dienst te houden. De werknemers gingen niet akkoord. De onderhandelingen zijn in een impasse.

Het personeel van Neckermann in Sint Jansteen en Terneuzen zet zijn stakingen voorlopig niet voort en wacht de ontwikkelingen op het Duitse hoofdkantoor af.

Het hoofdkantoor van Neckermann is terughoudend met mededelingen naar de markt.

Foto: thebarrowboy (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

Neckermann personeel

Correctie op bovengenoemd stuk;
Personeel heeft niet gestaakt en kan dus ook geen staking wel of niet voortzetten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond