Deel dit artikel
-

Pieter Zwart (Coolblue) wint de LOEY Award

CEO Pieter Zwart van webwinkel Coolblue heeft zijn volgende onderscheiding binnengesleept. Vanavond kreeg hij de LOEY Award toegekend als Leading Online Entrepreneur of the Year. Christiaan Henny van eFaqt is de winnaar van de LOEY Starters Award.

De LOEY Award is een prijs voor de beste ondernemers in de Nederlandse online industrie. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Reinout Oerlemans, Bernhard van Oranje, Michiel Mol, Daniel Ropers en Peter Driessen, selecteerde de winnaars op basis van innovatie, passie, resultaten, voorbeeldfunctie en inzet voor de online branche.

Genomineerd voor de LOEY Award waren: Marco Aarnink van Drukwerkdeal.nl, Lex Beins van CheapTickets.nl, Maarten Beucker Andreae van TTY, Ralph Cohen van IceMobile en Pieter Zwart van Coolblue. Voor de LOEY Starters Award waren Christiaan Henny van eFaqt, Christian van Someren van Truus.nl en Kim van den Wijngaard van Olery de kansrijke ondernemers.

Over Zwart oordeelde de jury: ‘Pieter Zwart heeft hoge ambities voor zijn bedrijf Coolblue en is zelfbewust en weet hoe hij zijn sterke punten optimaal in kan zetten. Klantenservice is voor Pieter geen containerbegrip maar daadwerkelijk een succesfactor. Daarnaast benut Pieter de kracht van internet: intensief gebruik van data voor het continu verbeteren van zijn bedrijf. Ofwel meten is verbeteren.’

Christiaan Henny kreeg de startersonderscheiding voor eFaqt, ‘omdat hij succesvol laat zien wat de huidige generatie internetondernemers typeert. Hij start met het signaleren van een probleem in de samenleving, in zijn geval dyslexie, en zoekt naar een oplossing die hij vervolgens verwezenlijkt met zijn passie voor ondernemerschap. Een prachtig voorbeeld van de kracht van innovatie en ondernemerschap.’

De LOEY Awards zijn een gezamenlijk initiatief van Hubert Deitmers, mede-eigenaar van venture capital maatschappij Van den Ende & Deitmers, Heleen van Oord, oprichter van DQ&A Media Group en partner bij Peak Capital en Gert-Jan Munneke, oprichter en CEO vanTraffic4U.

Een impressie van de Awardavond zoals vastgelegd door Godfried de Vries van 7Ditches:

Foto: Punkmedia – Henk-Jan Winkeldermaat (c)

Deel dit bericht

5 Reacties

Luc van Zelst

Proficiat!

Robert de Boer

Gefeliciteerd!

Mark Bevelander

Persoonlijk zou ik gekozen hebben voor Marco Aarnink, maar anderzijds Coolblue evengoed een prachtig bedrijf met idd zoals gesteld een uitstekende klantenservice. Proficiat!

Joep Beaujean

Proficiat met de volgende prijs!

Marcel Vogels

Moet zeggen dat de concurrentie bij ‘de grote jongens’ dit jaar wel extra heftig is. Dat CoolBlue heeft gewonnen is voor hen super; maar dat zal ongetwijfeld een close-finish zijn geweest met prachtige toko’s als ICEmobile, TTY, Cheaptickets etc. Maar het belangrijke nieuws is dat Nederland kennelijk goed in staat blijkt om succesvolle (en vaak ook innovatieve) bedrijven vorm te geven. Dat geeft de burger moed op een prachtige toekomst. Want die is er.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond