Deel dit artikel
-

Rocket Internet opent kantoor in Amsterdam

Het Duitse internetbedrijf Rocket Internet heeft een kantoor geopend in Nederland om bestaande en nieuwe initiatieven operationeel te ondersteunen.

Naar nu blijkt heeft Rocket Internet begin februari een lokaal kantoor geopend. De financier en groeimotor achter bedrijven als Zalando, Groupon Europa, Fashion for Home, Glossybox, eDarling en Wimdu heeft voeten aan de grond om de groei van lokale projecten te begeleiden.

Het Rocketteam ondersteunt de ondernemingen blijkens deze vacature (PDF) op een aantal terreinen. De belangrijkste daarvan zijn marketing, bevoorrading, personeelszaken, financiën en strategie.

De Duitse investeerder staat op het punt om een volgend bedrijf in Nederland te lanceren. Dat zou nog deze week moeten plaatsvinden.

Rocket Internet is een bedrijf van de broers Alexander, Oliver en Marc Samwer en de Finse investeringsmaatschappij Kinnevik. Kinnevik investeerde 380 miljoen euro in Rocket Internet en heeft een kwart van de aandelen. Die waren eind vorig jaar 610 miljoen euro waard (PDF).

De eigenaren van Rocket Internet krijgen vanuit Amerika veel kritiek op hun werkwijze. Ze staan er bekend om, dat ze zonder gêne succesvolle Amerikaanse concepten kopiëren en groot maken op de Europese markt.

De Amerikaanse internetondernemer Jason Calacanis verwoordde zijn kritiek op de Samwers’ kopieergedrag vorige maand tijdens zijn wekelijkse videoshow als volgt:

Foto: Steven de Polo (cc)

Deel dit bericht

10 Reacties

Rob Bogaers

Echt belachelijk! Dat je wat minder origineel bent in je eerste fase ok, maar dan ook nog succesvol zijn is meer mis- afgunst.. Online is men hierin wel erg conservatief met dit schrijven. Hoeveel bedrijven zijn er zo ontstaan de afgelopen eeuwen??!!

anoniem

Ik wens diegene die zo dom is om deze baan aan te nemen veel plezier! Is toch duidelijk dat die een jonge en naive afgestudeerde zoeken die een werkcontract voor 40 uur per zal krijgen maar defakto 80 uur per week werkt voor een hongerloontje, that’s what rocket internet does and they do it well! Ben benieuwd hoe lang het zal duren voordat ‘ie met een burn-out en “telefoon-angst-voor-oliver-samwer-die-om-3-uur-’s nachts-opbelt-syndroom” thuis zal zitten!

anoniem

Rob Bogaers

@ Anoniem… Het bericht van Techcrunch is ons ook al lang bekend hier. Interessant en idd niet altijd helemaal handig.

Heb het ook niet over :: werken voor de heren.. Daarbij zou ik het wel een uitdaging vinden om voor een partij als deze te werken. Ondernemen vind ik alleen net wat leuker. 😉 Die gasten zijn niet dom iig.

Amigo

De schawmers komen er aan en laten hopelijk nog wat over voor de rest! Èen van de 3 broers is echt psycho. Je assortiment zal je onderscheiden denk van de assortiment van die gasten.

Leonard Wolters

Wat een afgunst allemaal zeg. Beter goed gejat dan slecht….. Kom op zeg… Er zijn legio Bekende Nederlanders die hetzelfde truukje hanteren als de Duitse broers, maar daarin niet echt slagen. Kennen jullie die foursquare clone nog?

Ulco Wierenga

Tsja, het blijven toch die ringtone-spammers van Jamba hè…

Aan de andere kant zijn het gewoon slimme gasten die het fantastisch doen. Het is nog even wachten totdat Zappo’s Zalando overneemt, dan hebben ze echt 3 op 3 🙂

Bram

Wat een misplaatste arrogantie van de Amerikanen, welke website is nou niet gebaseerd op een andere website?

En ik hoor deze kritiek toch ook niet als er een nieuwe slager bij mij op de hoek opent? Dat is toch ook een kopie?

Natasja Voogdt

Qua namen kan het origineler:

Zappos > Zalando
Zynga > Plinga
A-ma-zon > La-za-da

Elke

Ik werk voor Lazada in KL en die namen zijn met opzet niet origineel. Super succesvol, goed betaald, beste werksfeer ooit, meeste leermogelijkheden dan met welke andere baan. Work hard, play hard maar ik zit lekker op het strand ieder weekend m’n welverdiende geld uit te geven dus vraag me af waar die verhalen vandaan komen..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond