Deel dit artikel
-

Surseance voor InfoHubble

De startup InfoHubble van Pieter Grasdijk, die eerder zijn digitale bedrijvengids iLocal aan TomTom verkocht, verkeert in problemen. De rechtbank Amsterdam heeft surseance verleend.

Grasdijk, die ooit voor de Gouden Gids werkte, verkocht in 2009 zijn online bedrijvengids iLocal, waar gebruikers onder meer recensies van de bezochte gelegenheden konden achterlaten, in 2009 voor een onbekend bedrag aan TomTom. Zelf ging hij niet mee.

InfoHubble werd een jaar later opgericht. Doel: real time mapping van Point of Interest (POI) gegevens, zoals openingstijden (bedrijven, winkels), beoordelingen en inventarussen. Grasdijk zag zich als een ‘grondstoffenleverancier’. Hij wilde gegevens aan uitgevers van Gouden Gidsen verstrekken.

Sunstone Capital (bekend van Layar) en de Deense angel investeerder Tommy Ahlers (die zijn mobiele site ZYB aan Vodafone verkocht) verstrekten startkapitaal. Grasdijk presenteerde zijn plannen destijds in Silicon Valley, waar hij ook een kantoor wilde vestigen. In 2011 had hij tien mensen voor zich werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond