Deel dit artikel
-

Topverkopende Kinect in Guiness Book of Records

Microsofts game controler Kinect is opgenomen in het Guiness Book of World Records als snelst verkopend item onder de consumentenelektronica. Het innovatieve kastje kan binnenkort ook worden gebruikt om met stembediening audio en video te kiezen uit online mediatheken.

In de eerste zestig dagen nadat de Kinect op de markt kwam, gingen er per dag gemiddeld 133.000 over de toonbanken wereldwijd. Tussen 4 november en 6 januari verkocht Microsoft 8 miljoen kastjes om met stem en gebaren de Xbox te besturen.

Afgelopen twee maanden werden er nog eens twee miljoen verkocht, aldus Microsoft.

Het bedrijf maakt voorts bekend dat de 30 miljoen Xbox Live-gebruikers dit voorjaar toegang krijgen tot de tv-, film- en muziekdiensten van Hulu, ESPN, Netflix, Zune, Last.fm, Sky, Canal+ en Foxtel. Met een simpel stem- of hand- of zwaaigebaar scrollt de tv-kijker door het online AV-aanbod. Zappen zonder kastje.

Microsoft publiceert dit voorjaar ook een ontwikkelaarskit voor de Kinect. Techneuten krijgen daarmee de mogelijkheid om nieuwe interfaces te ontwikkelen voor gezondheidszorg, robots, kunst, schoolprojecten en zelfs Minority Report-achtige interfaces.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjoerd

Ik vind dit een beetje bedenkelijk. Wie bedenkt de norm van 60 dagen en dan alleen met betrekking tot consumenten elektronica?
De Tamagochi had volgens mij veel meer dan 10 miljoen verkopen in de eerste 2 maanden, dat is meer. Waar halen ze de verkoopcijfers vandaan? Microsoft? lekker betrouwbaar. Hoeveel van die X-boxen zijn er in omloop en hoe groot is het percentage dat dat ding er dan in de eerste 60 dagen bij kocht? is de productiecapaciteit zoveel groter dan de iphone en de Wii die de eerste maanden vrijwel niet te krijgen waren omdat de productie de vraag niet bij kon houden. Begrijp me niet verkeerd, de Kinect is een leuk product maar dit verhaal vind ik wat schimmig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond