Deel dit artikel
-

Twitter komt met muziekapp

Twitter brengt eind deze maand een muziekapp op de markt onder de noemer Twitter Music. Dat meldt de nieuwsdienst van CNET op basis van anonieme bronnen. De app werd ontwikkeld door We Are Hunted, een site die liefhebbers op interessante muziek wijst.

De app suggereert muziek op basis van artiesten die de gebruiker op Twitter volgt. Die liedjes kunnen dan via SoundCloud of iTunes worden beluisterd. Ook video’s van Vevo kunnen worden getoond, maar dan in de app zelf.

Twitter had reeds een eigen Twitter Music-account met een mengeling van muzieknieuws. Die had al 2,3 miljoen volgers. Mogelijk heeft Twitter dat op een idee gebracht.

Twitter Music zal in eerste instantie voor iOS beschikbaar zijn. Een Android versie lijkt nog niet meteen in zicht.

De stap naar muziek is opmerkelijk, en waarschijnlijk zullen er nog meer nieuwe diensten worden gelanceerd. Zo werd in januari de app Vine uitgebracht, waarmee gebruikers korte videoclips kunnen delen. Dat was echter een bestaande technologie die werd overgenomen. De muziekapp is een intern project onder leiding van Kevin Thau. Website We Are Hunted werd vorig jaar al overgenomen.

Twitter heeft gisteren ook een app voor Windows 8 uitgebracht.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond