Deel dit artikel
-

‘Twitter sluit Nederlands kantoor’

Twitter sluit zijn kantoren in Nederland en Duitsland. Dat meldt Recode in een update over de vorige week aangekondigde bezuinigingen van het bedrijf.

Vorige week maakte Twitter bekend dat het ongeveer 300 werknemers wil ontslaan, zo’n negen procent van het totale personeelsbestand. Vermoedelijk betreft dat dus ook enkele buitenlandse kantoren.

Twitter voert kostenbesparingen door na mislukte overnamegesprekken met Salesforce, Alphabet en Disney. Vreemd genoeg waren de vorige week gepresenteerde kwartaalresultaten niet eens zo slecht, al lijdt Twitter nog altijd verlies.

De sluiting van het Nederlandse en Duitse kantoor wijst erop dat dit niet de best renderende landen zijn. De advertentie-opbrengsten van Twitter buiten de VS zijn het afgelopen jaar juist met 21 procent gegroeid, terwijl de Amerikaanse markt moest inleveren.

capture

Het Nederlandse kantoor van Twitter werd in 2013 geopend. Nederland werd tot dan toe bediend vanuit het hoofdkantoor in Londen. Nog datzelfde jaar werd Marc de Vries benoemd als directeur. Hij kwam van TMG Online Media.

De Europese uitrol, waarbij meerdere lokale kantoren werden geopend, gebeurde destijds onder supervisie van de Amerikaan Tony Wang in Londen. Wang werkte eerder bij een venture capitalist en later bij Google.

Twitter Nederland wil nog geen commentaar geven.

qoppi / Shutterstock.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond