Deel dit artikel
-

Twitter bevestigt ontslagen, maar kwartaalcijfers vallen mee

Twitter zet negen procent van zijn personeel op straat. Dat heeft het bedrijf zojuist bevestigd bij de presentatie van de kwartaalcijfers. De ontslagen werden al verwacht.

De ontslagen komen kort nadat onderhandelingen over een eventuele overname waren mislukt. Twitter onderhandelde met Salesforce, Disney en Alphabet, maar geen van deze bedrijven kwam tot een akkoord. Naar verluidt vallen de meeste ontslagen bij het verkoopteam. CEO Jack Dorsey zegt dat hij de formule verder wil aanscherpen.

De cijfers over het derde kwartaal (pdf) vallen analisten mee. Twitter meldt een winst van 13 dollarcent op een omzet van 616 miljoen dollar. Dat is 8 procent meer dan een jaar terug. Het nettoverlies is nog altijd ruim 100 miljoen dollar, maar dat is minder dan een jaar geleden (131 miljoen).

Advertenties brachten 6 procent meer op: 545 miljoen dollar. Mobiele advertenties vormden daarvan het overgrote deel. Aan licenties werd nog eens 71 miljoen dollar verdiend, 26 procent meer dan in 2015. Meer dan ooit komen die inkomsten van buiten de VS.

Het bedrijf meldt verder 317 miljoen actieve gebruikers, 3 procent meer dan vorig jaar.

Twitter gaat ook niet verder met zijn videoapp Vine. Daarmee konden korte fragmenten van zes seconden worden gemaakt. Wanneer de app precies uit de roulate wordt genomen is niet duidelijk. De uitvinder van Vine Rus Yusupov reageere vanavond via Twitter: ‘Verkoop je bedrijf niet.’

De koers van het aandeel Twitter steeg zojuist voorbeurs met 5 procent.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond