Deel dit artikel
-

Je eigen winkel in een box

De Free Record Shop is er inmiddels verdwenen, maar er komen nieuwe winkeltjes voor in de plaats. 274 om precies te zijn. Al wordt het wel dringen geblazen. Bij Boqz in Eindhoven kunnen (internet)ondernemers een box van 60 bij 45 centimeter huren.

Het idee om ondernemers fysieke winkelruimte te laten delen is niet nieuw, maar Boqz van Maurice Steenbergen pakt het net even anders aan in een winkel aan de Rechtestraat 51 in Eindhoven. Hier komen miniwinkeltjes waar van alles wordt verkocht: exclusieve sieraden, horloges, woonaccessoires, kledingaccessoires, zoetwaren en chocolade, kleding, handwerk, cosmetica, elektronica en gadgets. Boqz moet een mix worden tussen een cadeauwinkel en een mini-warenhuis.

‘Een webshop is mooie manier om uw producten te verkopen. Als het lukt, ten minste’, schrijft Steenbergen op zijn site. ‘Een mooie webshop is duur (tien- tot twintigduizend euro). Dan dient u nog klanten naar uw webwinkel te lokken. SEA (adverteren) is erg duur, SEO (zorgen dat je bovenaan Google komt) is erg moeilijk. En wist u dat u verplicht bent om bij retourzendingen ook de initiële verzendkosten terug te storten?’

Zo makkelijk is het in Eindhoven, suggereert Steenbergen. De ondernemer mag zijn box naar eigen smaak inrichten en betaalt een vast maandbedrag. Boqz zorgt voor gekwalificeerd winkelpersoneel en verkoopt de producten. Er zijn geen eenmalige kosten, geen borg en de omzet gaat direct naar de eigenaar van de box. Ook zijn er etaleurs beschikbaar die de ondernemers helpen met het inrichten van ‘etalage’.

Wie meer ruimte nodig heeft, kan ook twee of meer boxen huren. De prijzen variëren, afhankelijk van de locatie in de winkel, tussen de 83 en 249 euro per maand per box.

Deel dit bericht

5 Reacties

remo natali

Gaaf concept maar wat ik onduidelijk vind is het verhaal ‘SEO SEA’. Wat heeft dat te maken met een fysieke winkel?

Arjan

@remo, om aan te geven dat een webshop niet zo makkelijk en goedkoop is….dus kan je beter een box huren bij Boqz….. En dan hopen dat er genoeg winkelend publiek binnen komt….

Maurice Steenbergen - Boqz BV

@Arjan. Klopt, er moet voldoende publiek binnen komen. Daarom is een essentieel onderdeel van het Boqz-concept dat de winkel op een A-winkellocatie zit. Door de Rechtestraat lopen op een gemiddelde zaterdag 25.000-30.000 mensen.

jansen

hoe kun je jezelf opgeven voor een box?

Quan Wang

Waarom is de zaak in Eindhoven gesloten?
En bij een eventueel faillissement ,krijg je dan het geld dat je hebt betaald , en je spullen terug?
Met andere woorden , wat is het risico?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond