Deel dit artikel
-

Van den Ende met Smartclip naar Scandinavië

Videoreclamebedrijf Smartclip breidt zijn activiteiten uit naar het noorden van Europa. Het opent vier kantoren in Scandinavië.

Smartclip, oorspronkelijk afkomstig uit Hamburg, is bezig met een agressief expansiebeleid. Het bedrijf opent een kantoor in Stockholm. Daarna volgen kantoren in de hoofdsteden van Denemarken, Finland en Noorwegen.

Het bedrijf denkt dat het in het noorden een markt aanboort waar jaarlijks tientallen miljoen euro’s in omgaan. Daar wil het met zijn videoreclamediensten van meeprofiteren.

Smartclip biedt adverteerders de mogelijkheid om hun videoreclames wijd over het web te distribueren. De reclamefilmpjes spelen zich voor of tijdens andere filmpjes af, prerolls of lay overs.

Sinds eind 2008 heeft het investeringsfonds van Joop van den Ende en Hubert Deitmers een belang in Smartclip. Sindsdien is Smartclip bezig met het internationaal uitrollen van zijn systeem.

In mei van dit jaar kocht Smartclip het Nederlandse bedrijf Moon Broadcasting, een bedrijf van Annemiek Verhagen dat de fase van jonge startup nog niet was ontgroeid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond