Deel dit artikel
-

Vente-Exclusive telt meer dan miljoen leden

De besloten winkelclub Vente-Exclusive heeft, vier jaar na de start, de grens van 1 miljoen leden doorbroken. Vorig jaar stond de teller nog op 400.000 leden.

Gebruikers kunnen gratis lid worden van de winkel. Bij de besloten winkelclubs wordt iedere dag een beperkt aantal producten van een of enkele merken verkocht uit de restvoorraden van leveranciers. Vente-Exclusive werkt met ruim 120 modemerken en ontvangt dagelijks rond de 120.000 leden op de site.

De winkel, opgericht in 2006 en volgens eigen zeggen marktleider in Nederland en België, kende eind 2007 25.000 leden. Het daarop volgende jaar eindigde het bedrijf met 100.000 leden.

Vente-Eclusive behaalde vorig jaar nog een omzet van meer dan 6,5 miljoen euro, waarvan bijna de helft uit Nederland. De omzet lag in 2008 nog op 1 miljoen euro. In 2010 verwacht een optimistisch Vente-Exclusive, actief in de Benelux, een omzet die richting de 20 miljoen euro gaat. Het komend jaar verwacht het bedrijf gemiddeld 1.500 artikelen per dag te verkopen.

De verschillende spelers op de markt van besloten shopping sites, mogen rekenen op genoeg belangstelling. Eerder nam Amazon BuyVIP nog over om een stevige positie op de Europese markt te krijgen in dit segment. Brand4friends werd deze week voor 150 miljoen euro overgenomen door Ebay.

Deel dit bericht

4 Reacties

Oli4B

1 miljoen leden … maar hoeveel klanten. Ze gebruiken zeker hetzelfde statistieken programma als Hyves.

Elle

Met meer dan 1 miljoen leden is het misschien ook tijd om de naam te herzien. Exclusive lijkt me niet helemaal meer op z'n plaats.

RafO

zij hadden 750 000 leden vorige maand en nu 1 miljoen??? persbericht just na ebay deal met brands4friends… vreemd…

Peter

Ze hebben net zoveel leden als verlies dat ze maken..zie balans 2009

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond