Deel dit artikel
-

Flinke omzetgroei Vente-Exclusive zonder reclamebudget

De besloten shoppingsite Vente-Eclusive behaalde vorig jaar een omzet van meer dan 6,5 miljoen euro. De omzet lag in 2008 nog op 1 miljoen euro. De groei gebeurde zonder hulp van printadvertenties of advertenties op grote advertentiesites.

Bijna de helft van de omzet kwam uit Nederland. "Ongeveer 40 á 45 procent", aldus een woordvoerder. In 2010 verwacht een optimistisch Vente-Exclusive, actief in de Benelux, een omzet die richting de 20 miljoen euro gaat. Het komend jaar verwacht het bedrijf gemiddeld 1.500 artikelen per dag te verkopen.

Vente-Exclusive zegt niet in print te adverteren. Er is niet specifiek een budget vrijgemaakt voor reclame. Wel is er een samenwerking met het Parool, volgens de besloten shoppingsite de enige site waar banners van Vente-Exclusive te vinden zijn. Er wordt niet geadverteerd op grote advertentiesites.

Winst

Winstcijfers worden niet bekend gemaakt. "We geven al veel vrij in vergelijking met andere soortgelijke bedrijven. We zijn natuurlijk een groeibedrijf en doen veel investeringen", zegt een woordvoerder. Het vrijgeven van deze cijfers zou een vertekend beeld kunnen geven, meent de woordvoerder. "Het hangt er van af hoe je het bekijkt en hoe je de investering verspreidt. Daarom geven we hier geen verdere details. Het is duidelijk dat het een winstgevend bedrijf kan zijn."

De besloten webwinkel zag vorig jaar het ledenaantal verviervoudigen tot bijna een half miljoen leden. Hiervan komt rond de 40 procent uit Nederland en het resterende deel uit België. De groei wijt de organisatie aan de mond-tot-mond-reclame. Veel van de leden nodigen vrienden uit.

Sneeuwbaleffect

De groei in leden en omzet is te danken aan een combinatie van factoren. Veel van de online koopjesjagers wordt aangetrokken door de grote merken. Na een eerste of tweede succesvolle aankoop ontstaat het sneeuwbaleffect waarbij leden vrienden of vriendinnen uitnodigen.

Bij de populaire Nederlandse merken valt de verhouding Belgische en Nederlandse bezoekers vanzelfsprekend uit in het voordeel van laatste groep. Dat kan op sommige momenten oplopen tot een verhouding waarbij het aantal bezoekers uit België op 20 procent blijft steken en waarbij het percentage Nederlandse bezoekers uitkomt op 80. Het Nederlandse lingeriemerk Marlies dekkers, hoewel ook populair in België, trekt standaard veel Nederlandse koopjesjagers. Andere populaire merken onder Nederlanders zijn Otazu, Eager Beaver, Fossil, Kipling en Diesel.

Bezoekers

Tijdens drukke periodes trekt Vente-Exclusive.com gemiddeld 80.000 bezoekers per dag. Op een gemiddelde dag komt het aantal uit op 60.000, waarvan rond de 40 procent uit Nederland afkomstig is en het resterende deel uit België.

Of er uitbreidingsplannen op stapel staan, daarover worden voorlopig nog geen harde uitspraken gedaan. "We beginnen met de Benelux. In Nederland en België zijn weinig spelers van groot niveau die deze service aanbieden. We willen dit jaar verder groeien in deze twee landen. Alles is denkbaar, maar er is nog niks beslist. Aan het eind van het jaar zullen we evalueren. Dan zien we wel verder", aldus de woordvoerder.

Bron foto: tinou bao (CC)

Deel dit bericht

4 Reacties

Johan van Waalwijk

Mooi omzet cijfers, dit is volgens mij wel de toekomst van het online shoppen. Alleen die leden groei lijkt me een beetje onwaarschijnlijk zonder adverteren. Ik heb ze idd vaak in het Parool gezien maar ik zie ze ook op Google, als je bijvoorbeeld op een merk zoekt:Calvin Klein http://www.google.nl/#hl=nl&source=hp&q=calvin+klein&btnG=Google+zoeken&meta=&aq=f&oq=calvin+klein&fp=d25195a065073b83 of Armani http://www.google.nl/#hl=nl&num=30&newwindow=1&q=emporio+armani&meta=&aq=0&oq=emporio&fp=d25195a065073b83 In mijn begrippen is dat toch adverteren 😉

wim brouwer

De tekst is dan ook feitelijk correct, maar suggereert wel iets anders. De suggestie is dat er (vrijwel) geen advertentiekosten worden gemaakt, terwijl er dus eigenlijk voor gekozen is het budget voor ad-words campagnes in te zetten. Een verstandige keuze overigens volgens mij: exclusieve merkzoekers op het web laten de advertentiesites wel achterwege en met ad-words duik je direkt op hun zoektermen.

Johan van Waalwijk

True, adwords heeft in veel gevallen bewezen dat het werkt. Maar mijn punt is dat ze een gesloten shopping community zijn en leven op mond tot mond reclame, waarom moet je dan op Google moeten adverteren?Er zit dus een beetje een discrepantie in dit verhaal 😉

sanne

Bestel de ipod/iphone oortjes op http://bit.ly/qcd3MA SPOTGOEDKOOP!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond