Deel dit artikel
-

Verzamelsite voor de kleine modewinkel

Een nieuwe Nederlandse startup Locals United (kortweg Locuni) wil vanaf volgende maand lokale modewinkels gaan helpen in hun strijd tegen grote online retailers zoals Zalando en Wehkamp.

De site is een idee van Neil Persoon, een voormalige product manager van Stinger. Hij gaat een systeem lanceren waarmee modewinkels eenvoudig hun collectie online kunnen verkopen zonder dat zij direct kosten maken voor bijvoorbeeld techniek van de website, afhandelen van online betalingen, productfoto’s en marketing. De collectie kan aangeboden worden via de eigen website van de winkelier, maar wordt ook aangeboden via de online winkel van Locuni.

Daarnaast krijgen winkels op de website van Locuni een eigen informatiepagina met onder andere winkelimpressie-foto’s en openingstijden. De consument kan nieuwe kleding zoeken aan de hand van bijvoorbeeld type, merk, locatie en/of winkel.

De opzet herinnert enigszins aan webshop Envydi, die zelfgemaakte armbanden verkoopt in samenwerking met kleine fysieke boetiekjes.

Deel dit bericht

12 Reacties

Marinus van den Elshout

Goed idee ! Als jullie nog wat extra handjes nodig hebben op het gebied van productfotografie, dan helpen wij van http://www.uwproductfotograaf.nl jullie graag uit de brand.

Neil Persoon

Beste Marinus,

Bedankt, ik ga het onthouden!

Valerie

Lijkt op het concept van 9straatjesonline.com!

Philippe

Er zijn veel bedrijven momenteel actief op dit gebied, bekende hiervan zijn Farfetch, Shoptique en volgens mij de grootste miinto.com, en in Nederland gaan ze ook van start met miinto.nl, waar RTL volgens mij inzit. Wel goed om te zien dat de lokale retailer nu mogelijkheden aangereikt krijgt om het gevecht aan te gaan. Het kanaalconflict wordt doorbroken!

Philippe

Er zijn veel bedrijven momenteel actief op dit gebied, bekende hiervan zijn Farfetch, Shoptique en volgens mij de grootste miinto.com, en in Nederland gaan ze ook van start met miinto.nl, waar RTL volgens mij inzit. Wel goed om te zien dat de lokale retailer nu mogelijkheden aangereikt krijgt om het gevecht aan te gaan.

Edward

@Philippe en Valerie
Er zijn inderdaad meer initiatieven als 9straatjes en miinto, maar het zijn allemaal concepten die net even anders van elkaar zijn of een andere feature aanbieden. Volgens mij is de unieke propositie van LOCUNI dat ze al die features in 1 platform hebben weten te bundelen. En dat volledig geautomatiseerd qua backend. Ze nemen alle zorg uit handen van de winkeliers en bieden als enige in de markt een echt “volledige” ecommerce oplossing. Dat is dus erg mooi.

Jelle kolleman

Leuk initiatief! Ben vooral heel benieuwd hoe ze de fotografie en voorraadbeheer gaan doen.. Zonder kosten voor de winkelier. Iemand een idee..?

Jeroen v Zon

Topshoe hanteert eenzelfde concept, maar dan specifiek voor de schoendnbranche.

Neil Persoon

@ Jelle,
Wij hebben een eigen fotostudio met fotograaf. Alle kleding wordt op model gefotografeerd. Iedere winkel beschikt verder over een eigen voorraad systeem en zij moeten deze zelf bijhouden. Uiteraard wordt de voorraad aangepast als er online iets besteld wordt. Wij kunnen echter niet zien wat er in de winkel verkocht wordt. Daarom raden wij winkels in het begin ook aan om een aparte voorraad te houden voor de online verkoop.

@Jeroen
Topshoe werkt iets anders. Bij Locuni koop je het product echt bij een specifieke winkel. Je kan ook zelf selecteren bij welke winkel je een product wil bestellen. Bij Topshoe kan dit niet.

Valerie

@Neil en als je een broek uit winkel A besteld en een trui uit winkel B krijg je ze de samen in in pakketje thuisbezorgd? en betaal je dan 1 x verzendkosten? Of komt alles vanaf verschillende winkels en lopen de verzendkosten op?

9straatjesonline.com regelt alles van A tot Z voor de winkelier. En de consument betaalt 1 x verzendkosten en krijgt de producten uit de verschillende winkels mooi verpakt in 1 doos de volgende werkdag thuisbezorgd.

Jan Vermanen

Winkelstraat.nl schijnt het ook erg goed te doen!

Locals United

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond