Deel dit artikel
-

Yahoo en McAfee beschermen surfer

Yahoo en McAfee hopen het internet weer een stukje veiliger te maken. Een samenwerking van beide partijen moet de gebruiker van Yahoo Search behouden van gevaar.

Het partnerschap mondde uit in SearchScan, een nieuwe service die gisteren gelanceerd werd. De dienst, nu nog in een testfase, geeft melding van risicovolle websites. Internetters krijgen bij het zoeken een melding als er sprake is van software die schade aan de computer kan toebrengen. Spyware en adware zijn uit den boze.

Ook websites die een verleden niet al te zorgvuldig zijn omgesprongen met het mailen van hun bezoekers en neigen naar spamgedrag, krijgen een negatief etiket opgeplakt van SearchScan.

Met de service nemen de twee partijen voorlopig alleen nog gebruikers aan het handje in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Nieuw Zeeland en Spanje. In de loop van de tijd wordt de dienst wereldwijd uitgerold.

Naast een melding van een onveilige website zijn er ook sites die, wanneer ze schade aan een computer aanrichten, volledig uit de zoekresultaten verdwijnen.

Een bekende dienst van McAfee is SiteAdvisor, die de gebruiker kan downloaden. Hiermee worden websites ook op veiligheid getest.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond