Deel dit artikel
-

Grootste startupcampus van Europa geopend

Donderdag is Station F, de speciale startupcampus in Parijs die maar liefst 247 miljoen euro heeft gekost, officieel geopend door president Emmannuel Macron en burgemeester Anne Hidalgo. Er zullen niet minder dan duizend startende bedrijven worden gehuisvest, waarmee het een van de grootste concentratie startups in Europa wordt.

Station F is het geesteskind van Xacier Niel, die ook de financiering regelde, samen met Roxanne Varza van Microsoft Ventures.

Het voormalige treinstation (beter bekend als la Halle Freyssinet) van 34.000 vierkante meter is omgebouwd tot een kantoorruimte met 3000 werktafels.

Onder de bewoners bevinden zich diverse grote namen, zoals Vente Privee en Facebook. In Parijs deed Facebook reeds onderzoek naar kunstmatige intelligentie.

Station F is geen incubator, maar een bedrijvengebouw. Een bureau met internet gaat 195 euro per maand kosten en huurders krijgen geen advies. Maar Facebook participeert wel in een Startup Garage voor tien tot vijftien starters en zo zijn er alleen al 27 startup programma’s in Station F van Numa, Ubisoft en anderen. Amazon heeft er een Mentor’s Office gevestigd, een plek van Amazon Web Services en startups kunnen samenwerken.

Om zo’n enorme gemeenschap te ondersteunen telt Station F een restaurant, vier keukens, een café, een bar plus zeven congreszalen.

De bouwactiviteiten zijn nog niet ten einde. Niel bouwt in de directe omgeving appartementen voor entrepreneurs die in de immense hal willen werken. Er komen totaal drie torens met sportclub en lounge bar.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Maarten Bennis

Typische Francophone megalomanie! Als er één land is waar het vrije ondernemerschap weinig waardering krijgt dan is dat wel Frankrijk. Ben benieuwd hoe dit standhoudt. Want dat Frankrijk een andere koers moet gaan varen zal ook wel bij de bureaucratie doorgedrongen zijn. Alleen de bureaucratie zal uiteindelijk nooit meewerken aan iets om zichzelf om zeep te helpen….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond